Parvekekasvatusta - Tuumasta toimeen

Torstaina aurinkoisen päivän kunniaksi päätin tarttua härkää sarvista ja ryhtyä tuumasta toimeen. Vein miehen töihin ja suuntasin yrtti ostoksille. Ihan kaikkia haluamiani yrttejä en löytänyt, mutta suurimman osan kylläkin.


Aikaisemmin keväällä Lidlistä löytyi loistavia ruukkuja parvekkeelle. Näyttävät kukkaruukuilta, mutta ovat helposti parvekekaiteelle laitettavissa ja nippusiteellä pystyi näppärästi tukemaan aavistuksen lisää, ettei tarvitse pelätä niiden kallistumista. Näitä ruukkuja hankin alunperin kaksi juuri yrttejä ajatellen. Yhteen ruukkuun kun mahtuu näppärästi kaksi yrttiruukkua.


Torstaina ostoksia tehdessä tarttui matkaan vielä yksi ruukku lisää. Samalla sain haalittua myös yrttejä mukaan. Ihan kaikkia haluamiani yrttejä en saanut, sillä lipstikan löytyminen oli jälleen kerran kiven alla ja en puolikuntoisena jaksanut lähteä kiertämään isompia kauppoja läpi sitä löytääkseni.


Kotona sainkin taas upottaa kädet syvälle multaan. Ruukkuihin päätyivät basilika, sitruunamelissa, korianteri, ruohosipuli, persilja ja tilli, joka ei oikein näytä piristyvän. Samaan syssyyn laitoin herneitä, retiisiä ja porkkanaa kokeeksi. Toivon vain, että niistä saataisiin parempi sato kuin viime vuonna perunoista. Vadelma ja mansikka saivat vielä armonaikaa. Toivon kai edelleen, että ne jaksaisivat lähteä kasvamaan. Tosin pelkään kyllä pahinta.


Vielä kun lipstikan tosiaan löytäisin, olisi kaikki haluamani yrtit kasassa. Lipstikkaa olen ajatellut istuttaa yhden parvekeruukullisen, jotta saisin ensi talveksi hyvän maustesekoituksen lihalle tehtyä jemmaan. Aika näyttää miten käy vadelman ja mansikan.

Kommentit

  1. Minulla kasvaa lipstikkaa hurja puska talon nirkalla. En ole iha hirveästi sitä käyttänyt, joskus lihaliemikuution sijaan. Heräsi mielenkiinto, että miten käytätvlipstikkaa? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhelihan kaveriksi sopii todella hyvin. :)Olen tehnyt yrtti seoksen, johon laitan lipstikan kaveriksibasilikaa ja ruohosipulia. Sipulin ja valkosipulin varret sopii hyvin kaveriksi myös. Taidan kirjoittaa yrttien käytöstä ruuanlaitossa seuraavaksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Kaavakokeilu: bokserit

Make Bra - Rintaliivit omien mittojen mukaa