Make Bra - Rintaliivit omien mittojen mukaa

Olin viikonloppuna Make Bran järjestämällä alusvaatekurssilla. Olin melkein vuoden verran odottanut tuota kurssia kuin kuuta nousevaa ja sitten lauantai meni päin seiniä. No sunnuntai olikin sitten jo  huomattavasti parempi päivä ja jotain sain sen tään aikaiseksi. 

Lauantaina sain foamit leikattua kuppeja varten. Kotona uskalsin ommella jonkin verran, mutta sitten meni sormi suuhun. Päätin työn antaa odottaa sunnuntaihin ja sitten jatkaa. Sunnuntai aamuna sitten hursitelin koneella foamit loppuun ja aloitin liivien päälikankaiden leikkaamisen.
Kaikki kankaat olivat neulosta. Se kun joustaa niin oli helppoa saada kuppien pääliskankaatkin kohdalleen ja pingotettua. Joustamattomasta kankaasta tehdessä täytyy muistaa jättää ulkosaumoihin ylimääräistä kangasta, jotta pingotus saadaan tehtyä. 

Lykran ompelusta en tykännyt yhtään. Kangas ei meinannut pysyä millään paikallaan. Koko ajan se liikkui johonkin suuntaan ja vähän väliä sai olla purkamassa ja asettamassa mm. kuminauhaa oikeaan kohtaan. Kuppien kiinnittäminen oli aavistuksen haastavaa, mutta ontelonauhan laitto sujui taas ilman mitään ongelmia. Ontelonauhan kiinnitys on milli puuhaa, sillä se vaikuttaa myön liivien kuppikokoon.
Liivejä en saanut kurssin aikana valmiiksi, mutta paljosta ei jäänyt kiinni. Ehkä kaikkein haastavinta oli ottaa liivien hakasten kiinnityskohdan mitta yksin. Onneksi se onnitui kerta heitolla. Tai jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin kaikkein haastavinta koko työssä oli kuppien huolittelunauhan laitto. Voin muuten sanoa, ettei mennyt nyt ihan niin kuin strömsössä. Nauha irtoili vähän väliä ja meni ihan minne sattui. Ja kun ei sitä oikein saanut neulattuakaan, kun neulat noustavat hieman nauhaa kuitenkin mutkalle. Takapuolelta sain sitten tuonkin vaiheen menemään huomattavasti siistimmin. 

Olihan tuossa paljon sellaista pientä näpertämistä johon kului aikaa. Vaikka en ole missään määrin ompelujälkeen tyytyväinen niin sain hyvät liivit. Kaikkein parastahan tässä on se, että ne ovat oikeasti vielä hyvät päälläkin. Toki vielä pitää hieman hieno säätöä tehdä olkainten kanssa, mutta muuten ne on nyt valmiit.
Kurssilla valmistuin ihan mahtavan näköisiä liivejä ja töissä sitten kerroin kurssista, kuinka saa juuri sellaiset liivit kuin haluaa ja juuri omien mittojen mukaan. Siihen vaan työkaveri tuumasi, että "tai sellaiset kuin tulee".

Kommentit

 1. Ihanat liivit olet saanut tehtyä.
  Mulla sama urakka edessä tänä viikonloppuna (tai siis puolethan on jo hoidettu) ja kaavan hiomiseen meni niin kauan aikaa, että aika paljon hommaa edessä huomiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla skipattiin koneongelmien vuoksi ne sovitusliivit ja seuraaviin joudun hieman kaavaa hiomaan. Stemppiä huomiselle. Hyvät niistä tulee.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!