Lokakuun lukumaron (päivittyvä)

Taas olisi tarkoitus viettää päivää kirjojen ihmeellisessä maailmassa. Lukumaratonin urakka on tarkoitus aloittaa kahdentoista aikoihin, kun saan miehen potkittua töihin. Tällä kertaa ajattelin mennä klassikoiden parissa ja tavoitteena on lukea se n. 600 sivua.
Klo 12.09
Edelliseltä maratonilta jäi kesken Pieni Runotyttö, jolla nyt aloitan. Tarina tempaisi minut mukaansa ja runotytön matkassa onkin kiva aloittaa maraton. Luku-urakka alkaa sivulta 296. 

Klo 13.30
Pieni runotyttö luettu loppuun. Mietin vain, että jatkuiko Emilian tarina jossain? Ääh, kuinka ihana onkaan tuo Uuden Kuun Emilia. Pitääkin perehtyä tarkemmin ja käydä kirjastossa visiitillä. Jos Emilian elämästä on muita kirjoja, haluan ne kaikki omaan hyllyyn. Ihan aiheesta voidaan Pienen Runotytön kohdalla puhua klassikosta. Luettuja sivuja nyt yhteensä 96.

Klo 13.50 
Maraton jatkuu Loisa Näy Alcottin Pikku Naisilla. Klassikko linjalla siis. Pikku naisien edellisestä lukukerrasta on vierähtänyt jo vuosia. Silloin podin ankaria sydän suruja ja taisin lukaista kaikki Alcottin kirjat yhteen putkeen. 

Klo 16.15
Tavallaan näen itseni Jo:sta. Ehkä Jo on henkilöhahmoja juurikin sellainen, joka on saanut minut aikoinaan kirjaan ihastumaan. Tällä hetkellä Pikku naisista luettu 116 sivua ja luettuja  sivujen kokonaismäärä on 212. 

Klo 18.50
Nyt on luettu 181 sivua pikku naisia ja otettu hyvät päiväunet. Vielä olisi urakkaa jäljellä tavoitteeseen aika paljon. Jos tämän kirjan saisin luettua niin hyvä olisi. Luettujen sivujen kokonaismäärä on tällä hetkellä 277.

Klo 21.10
Parit kyyneleet vuodatettu Pikku Bethin sairastumisen vuoksi. Lukeminen edistyy ja kirjassa mennään sivulla 286. Kokonaisuudessaan nyt on luettu 382 sivua. Pikku Naisia kirjan parissa aika lentää ja pakko pitää taukoa ja lähteä hakemaan mies töistä kotiin. 

Klo 22.47
Pikku Naisia luettu loppuun samoin kuin kirjan lopussa oleva kirjailija esittely. Pikku Naisia oli juuri sellainen kuin muistinkin. Tunteita herättävä ja ihana. Kirjassa yhteensä 332 sivua ja tällä hetkellä luettujen sivujen kokonaismäärä on 428. Seuraavana olisi vuorossa ikuisuus projektin lukeminen. Ikuisuus projektin lukeminen jatkuu sivulta 817, sopivasti kirjan kuudennen osan alusta. 

Klo 8.15. 
Maratonin viimeinen luku-urakka alkaa yöunien jälkeen Sydänverelläni kirjoitettua on luettu maratonin aikana 10 sivua. Katsotaan mihin saadaan sivumäärä kirittyä. 

Klo 10.10
Luku aikaa jäljellä parisen tuntia. Gabaldonin kirjan kuudes osa luettu loppuun ja seitsemäs osa edessä. Maratonin aikana kirjasta luettu 107 sivua ja näin ollen maratonin aikana luettuja sivuja on kertynyt jo 535. Tavoite sivumäärä olisi periaatteessa mahdollista saada täyteen. 

Klo 12.00
Maraton on saatettu päätökseen. Ikuisuus projektia tuli luettua 194 sivua ja kokonaisuudessaan luettuja sivuja tuli 622. Maratonin tavoite tuli kuin tulikin täyteen, vaikka illalla sitä vielä epäilin. 

Tässä vielä luetut kirjat ja niiden sivumäärät:
L. M. Montgomery, Pieni runotyttö. WSOY. 96 sivua. 
Luisa May Alcott, Pikku Naisia. WSOY. 332 sivua.
Diana Gabaldon, Sydänverelläni kirjoitettu. Gummerus. 194 sivua. 

Kiitos jälleen maratonin järjestäjille. Näihin on aina mukava osallistua ja samalla paeta arkea kirjojen ihmeelliseen maailmaan.

Kommentit

 1. Oii, Montgomeryn kirjat ovat aina varastaneet sydämeni jokaisen lukukerran jälkeen. Osan Anna-kirjoista taisin lueakin viime kesänä uudestaan, mutta pitää tuo Runotyttökin lukaista jossain vaiheessa.
  Kuinka kaunista onkaan kirjailijan luontokuvailu ja hänen kirjojensa vanhahtava romantiikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä. Näissä klassikossa on jotain sellaista, joka vetää puoleensa. Ehkä se on osittain sitä tyttö-kirjojen jännitystä, että ne puhuttelevat vuosienkin jälkeen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Kaavakokeilu: bokserit

Make Bra - Rintaliivit omien mittojen mukaa