My Blog Story

http://3.bp.blogspot.com/-LVu8zOJpbas/VfvKjVCYRxI/AAAAAAAADkM/OxpQ6pgrHXY/s1600/blogitarina2.png 
Sain Mamuna maailmalla -blogin kirjoittajalta Minnas:lta haasteen siitä, mikä on blogini tarina. Tähän haasteeseen onkin ilo tarttua, sillä olenhan aikaisemminkin nostanut esille tarinan nimen takaa. Tämähän on siis tietyllä tapaa jatkoa tuolle.

Rapatessa Roiskuu -blogi on toinen ihan oma, julkinen blogi, jota kirjoitan. Ensimmäisen blogini, Tajunnan virtaa - Uskoa, Toivoa ja Elämää, aloitin huhtikuussa 2011. Sitä ennen olin kirjoittanut julkisia muistiinpanoja kavereilleni facebookin puolella blogityylisesti. Bloggaaminen lähti alunperin siitä, etten jaksanut jokaiselle entiselle koulukaverille erikseen vastata siihen, että mitä kuuluu. Oli huomattavasti helpompi kirjoittaa yleisiä kuulumisia laajemmalle lukijakunnalle. Vanha blogi kuitenkin ajatui kriisiin vähän sen jälkeen, kun aloitin nykyiset työni. Olo oli hyvinkin epävarma siitä, että mitä voin julkisesti kirjoittaa, vaikka kirjoitin nimimerkin takaa. Kirjoittaminen hyytyi ja blogikaan ei tuntunut enää omalta. Siispä päätin laittaa vanhan blogin arkistoon ja aloittaa bloggaamisen täysin uudelta, tyhjältä pohjalta. 
 
Rapatessa Roiskuu. Nimi oli helppo valinta. Blogin piti alunperin keskittyä kätköilyyn, mutta jotenkin koin, etten sitten kuitenkaan halua rajoittaa kirjoittamista vain rakkaaseen harrastukseen, jossa sattuu ja tapahtuu. Rapatessa Roiskuu -nimi antoi kuitenkin mahdollisuuksia moneen. Välillä tasaista ja rauhallista arkea omine pohdintoineen ja välillä taas tunnekuohujen roiskahduksia ja sarkastista huumoria. Toisaalta halusin myös oman identiteettini näkyvän ja näin myös vakaumukseni sai selkeästi näkyvän roolin blogissa.
 
Blogin nimi on oikeasti antanut suuren vapauden sen suhteen mitä kirjoitan. Onneksi. Ei olisi minun tyylistäni jättää jotain osa-aluetta pois, sillä silloin helposti tulee tunne, etten tiedä mistä voin todellisuudessa kirjoittaa. Näin ollen myös lapsettomuuden kipuilut siirtyivät tänne yhdestä, ei niin julkisesta blogista. Tuntui helpottavalta tuoda kaikki asiat saman blogin sisälle. Niin tälläinen minä olen ja nämä kipuilut ovat osa minua, siis miksi ne piilottaisin? 
Blogin suurimpia käännekohtia on ehdottomasti ollut liittyminen Onni Blogeihin. Olin jo blogini kanssa ihan epätoivoinen. Kirjoitusinto oli hieman hukassa, tosin lomalta töihin palun jälkeen, kirjoittamiselle on saanut ihan järjestää aikaa. Vaikka Onni Blogeihin liittyminen ei vaikuta siihen mitä kirjoitan, se vaikuttaa siihen, että taas on intoa kirjoittaa. Vielä kun saisin innon tarttumaan myös keskeneräisiin prokteihinkin niin olisi ihan kiva. 
Ja tapansa mukaan en minäkään pysy aiheessa. Blogini on toisaalta juurikin yhtä paljon asiaa kuin asian vierestäkin kirjoitettuja juttuja. Se on toisaalta ollut myös tarkoitus. Tälläinen olen ja tälläinen on myös blogini. Sekalainen seurakunta, joka välillä kiehuu ja kuohuu kuin mikäkin koski ja välillä tasapainossa kaunistelevasti kirjoitettua asiaa kipeistäkin asioista. Siis mikäpä muukaan kuvaisi paremmin kokonaisuutta kuin se, että Rapatessa Roiskuu
Haastan mukaan seuraavat blogit, koska minusta on kiva kuulla tarinoita myös muiden blogien taustalta. Ohjeet haasteeseen ovat  tuolla alimmaisena.


 Ohjeet:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille. Saat osallistua vasta kun saat haasteen (ja niitähän saa toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagrammissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Kaavakokeilu: bokserit