Loman lukulista - Uskollinen ystävä

Jane Austenin Uskollinen ystävä, kootut kertomukset hyppäsi silmiini eilisen kauppareissun yhteydessä. Muistelin, että Austen on pidetty kirjailija ja hänen tunnetuimpia kirjojaan ovat ylpeys ja ennakkoluulo sekä järki ja tunteet. Näin alkuun täytyy kuitenkin myöntää, etten ole kumpaakaan noista lukenut.


Austenin Uskollinen ystävä (tammi, 2007) koostuu neljästä kirjenovellista, joiden pitäisi takakannen mukaan olla hauskoja ja irstailevia. Mielestäni kirjasta on kuitenkin hauskuus kaukana ja kirja on äärimmäisen raskas lukea. Henkilöhahmoissakaan ei oikein tahdo pysyä perässä.


Täytynee rehellisesti myöntää, etten saanut kirjaa luettua loppuun asti. Neljästä novellista sain luettua kolme ja puoli. Mutta, kun kirjaan ei pääse sisään niin siihen ei pääse sisään. Uskallan kuitenkin rohkeasti suositella tätä Austenin kirjaa heille, jotka lukevat iltaisin saadakseen unen päästä paremmin kiinni. Siihen tämä kirja on oivallinen apuväline.

Kommentit

  1. Enpä ole tainnut kuullakaan Jane Austenin tuollaisesta kirjasta. Ylpeys ja ennakkoluulo kirjasta sen sijaan tykkäsin kovasti. - Mukavaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on joku koonti kirja ja julkaistu vissiin kuoleman jälkeen. Hyvää juhannuksen jatkoa sinnekin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Kaavakokeilu: bokserit

Make Bra - Rintaliivit omien mittojen mukaa