Rakkausviikko - Mitä rakkaus on?

Siitä lauletaan, siitä kirjoitetaan kirjoita ja tehdään elokuvia, mutta mitä se todellisuudessa on? IS kävi kysymässä erään päiväkodin lapsilta, että mitä on rakkaus ja ystävyys. Ja lapset tietenkin kertoivat sen. Kyllä heitä kuunnellessa hieman hymyilytti. Toisinaan lapsi näkee asiat paljon selkeämmin kuin aikuinen. 

Eilen huomasin, että rakkauteen ja ystävyyteen pätee hyvin piitkälle samat säännöt. Molemmissa on kyse välittämisestä ja tukemisesta. Siitä, että seistään rinnalla. Rakkautta on monenlaista. Ystäviä ja perhettä rakastaa ihan eri tavalla kuin mitä rakastaa omaa puolisoaan tai omia lapsiaan. 


"Rakkaus ei ole toinen toisensa tuijottamista silmiin,
vaan katsomista yhdessä eteenpäin samaan suuntaan."

aforisrmi

"Rakkaus on ennen kaikkea ihmisen lahja toiselle"
aforismi

Niin.. Nuo aforismit mielestäni kiteyttävät hyvin sen, mistä rakkaudessa on kyse, mutta rakkaus on myös paljon muutakin. Tässä teille minun pohdintojani  muutamia ajatuksia siitä mitä rakkaus on.

Rakkautta on...
.. kulkea käsi kädessä
.. etteivät sanat riitä
.. olla lähekkäin
.. lopullinen vastaus
.. antaa hänelle kukkia
.. lähettää romanttisia textareita toiselle
.. lämmin ajatus.

Rakkautta on...
.. nähdä hymysi varjo
.. kun kaksi sydäntä lyö samaan tahtiin
.. lämmin syli kylmällä ilmalla
.. hieroa hänen kipeää selkäänsä
.. lämmitellä yhdessä
.. tietää, että hän on sinun 

Rakkautta on...
.. laulu, joka muistuttaa hänestä
.. saada tukea silloin kun sitä tarvitsee
.. se kun tuntee itsensä taas lapseksi
.. se mikä nousee ongelmien yläpuolelle
.. kun hän on aina mielessä

Rakkautta on...
.. valmiiksi keitetty aamukahvi
.. hetki ilman kiireitä
.. hellä kosketus
.. kevyt suudelma
.. kaikkialla mihin katsot

Kun tuota listaa katsoo niin huomaan sen kuinka monipuolista rakkaus on. Se on kaikkea tuota ja paljon, paljon enemmän. Sille kaikelle mitä rakkaus on ei löydy edes sanoja. Ja toisaalta tarviiko kaikelle sanoja? Eihän kukaan tule kertomaan minulle sitä, kuinka paljon rakastan jotain ihmistä. Minä tiedän sen ihan itsekin. En tiedä miten, mutta kyllä sen tietää. Eli rakkaus on kuitenkin jotain sellaista mitä meistä kukaan ei voi tietää. 

Ja jottei unohdu niin... "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersu, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa... Niin pysyvät nämä kolme; usko, toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus."

Tuossa on kaikki se mitä haluan ajatella, että rakkaus on. Toivon, että se kestää kaiken. Ja toivon, ettei se koskaan katoa, sillä ilman rakkautta en olisi mitään. 

Mitä rakkaus on sinun mielestäsi? Entä mitä se merkitsee sinulle?

Kommentit

  1. Rakkautta on se, kun pelkkä toisen ajattelu saa kulkemaan kuin sumussa. Tai se, kun pitkän päivän jälkeen saat käpertyä toisen kainaloon tietäen, että hän on aina siinä.

    Rakkaus on tärkeää. Se lohduttaa, auttaa jaksamaan. Saa hymyilemään vaikeillakin hetkillä. Se on lahjomaton; sitä ei voi ostaa. Sitä ei voi hämätä - sille ei voi sanoa ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tätä se on. Ja silloin kun rakkaudesta puhuu, harvoin löytyy sanoja kuvailemaan rakkautta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!