Loman lukulista - Lukumaratonin kirjoja (osa1)

Vieläkös muistatte lukumaratonin? Lupasin heti martonin jälkeen, että kirjoitan jossain vaiheessa noista lukistani kirjoista. Onhan tässä jo aikaa kulunut, mutta en ole vain ehtinyt kirjoista kirjoittaa.

Tässä olisi nyt yksi näistä kirjoista, jonka luin tuon maratonin aikana. Kirja kuuluu Narnia-sarjaan. Olin ensin ajatellut, että olisin kesän aikana perinteisten kesäkirjojen tilalta lukenut kaikki Narniat, mutta toisin kävi, kun aloin lukemaan Diana Gabaldonin kirjoja. Maratonissa lukulistalla olivat siis Narnian velho ja leijona sekä Prinssi Kaspian.

Narniat on kirjoittanut C. S. Levis ja tämä sarja kuuluu lastenkirjojen aatelistoon. 
Kun lapset, Peter, Susanna, Edmund ja Lucky, joutuvat lähtemään Lontoosta sotaa karkuun, he joutuivat ihmeelliseen seikkailuun Lucyn löydettyä kaapista taikamaailman, Narnian. Ei tahtonut kukaan tyttö-rukkaa uskoa, kun hän kertoi kohtaamisesta ihmeellisen Faunin kanssa ja eläimistä, jotka puhuivat.

Päätyivät sitten sattuman kautta muutkin Narnian, piilouduttuaan kaappiin vierailta. Kohtasivat matkaoppaastasi majavaperheen, jonka vierailun aikana Edmund, joka oli jo aikaisemmin pyörähtänyt Narniassa ja sillä reissulla kohdannut valkeanvelhon, katosi myrskyn.  

Tapasivat he ihmeellisellä matkallaan Aslakin, joka antoi Edmundille anteeksi ja uhrautui tämän puolesta. Kasvoivat lapset Narniassa aikuisiksi ja olivat neljä suurta kuninkaallista. Sattuman kautta päätyivät kuitenkin omaan maahansa, jossa ei ollut aikaa kulunut juuri ollenkaan.

Narnian velho ja leijona on kirjana aina viehättävät minua. Olen lukenut sen moneen kertaan ja aina oivaltanut jotain uutta. Rakastan Aslania ja hänen armollisuuttaan.  Näen Aslanissa jotain tuttua. Nämä kirjat ovat sellaisia, johon palaan säännöllisesti uudestaan ja uudestaan.

Kommentit

  1. Kiva kun postasit lukumaratoonista. Paljon olen kuullut kehuja Narnia-sarjasta, vaikka en ole itse lukenut. - Kauniita elokuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää elokuuta myös sinne. :) Narnian on sarja, jota lämpimästi suosittelen kaikille luettavaksi. Helppolukuinen ja nopeasti etenevä sarja.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!