Tarveompelua: Rintaliivit

Syksyllä osallistuin Make Bran rintsikkakurssille. Silloin meni ensimmäisen päivä aivan hukkaan. Hyvät liivit sain kuitenkin lopulta tehtyä. Nyt vasta sain kerättyä rohkeutta ja sain muutama päivä takaperin aloitettua liivien ompelun. Toisaalta vanhat kaupasta ostetut liivit ovat alkaneet hajoilla yksi kerrallaan. Kaarituet lähtee irti ja sitä rataa. Uusille liiveille oli siis oikeasti tarvetta.

Foamit ja kankaat leikkasin ihan ensimmäisenä. Selian tilkkuyllärin sisältö pääsi loisto käyttöön, sillä olin jo jonkun aika ehtinyt miettimään, että noista tulisi ihan mahtavat liivit. Harmikseni vaan satuin yhden kankaan leikkaamaan väärin päin ja jouduin sitten turvautumaan samaan kankaaseen, mutta toisen värisenä. Noh. Sattuuhan näitä, mutta viime aikoina on vaan tullut poikkeuksellisen paljon. Ensi kerralla tarkemmin.
Nappasin syksyllä ompelemani liivit viereen. Niistä voisi vähän vakoilla ompelujärjestystä, jos ei oikein muuten muistaisi. Yllättävän hyvin tuon ompelujärjestyksen muisti, vaikka aikaa on ehtinyt kulua jonkin verran. Ja se, kun kurssilla ehdin tekemään vain yhdet liivit. Viimeistelyssä tuli sitten tenkkapo. En meinannut millään saada nauhaa pysymään paikalla ja sekin onnistui sitten venymään niin, että vetäisi liivin yläosan ihan rypyille. Pikkasenko ketutti. Kun olin saanut liivit muuten valmiiksi ja pääsin sovittamaan niitä kunnolla päälle, huomasin, että kuppikin on nyt hivenen liian iso. Pitänee siis aavistuksen muokata kaavaa ennen seuraavaa kertaa.. Pienellä kikkailulla sain kuitenkin kuppeja hieman korjattua, ja niistä tuli huomattavasti istuvammat.

 Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Eniten kuitenkin omaa silmää hämää tuo, että liivien alaosa on selkeästi eri värinen kuin kupit, vaikka onkin samaa kangasta. Pääasia on kuitenkin se, että liivit ovat päällä ihan mahtavan tuntuiset. Kyllä itse tehdyt vaan tuntuu päällä ihan toisenlaisilta kuin kaupasta valmiiksi ostetut.
 
Ehkäpä tästä rohkaistun tekemään muutamat vielä lisää.

Kommentit

 1. Todella kauniit ja tukevan näköiset liivit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukevat on. Ja tukee juuri sieltä mistä pitää. Kiitos :)

   Poista
  2. missä noita kursseja järjestetään ja mistä saisi tietoo täällä meillä päin Turku sektorilla

   Poista
  3. http://www.makebra.com/fi/alusvaateompelukurssit/#kurssihinta

   Poista
  4. Make Bran kotisivuilta löytyy tiedot tulevista kursseista ja hinnasta. Hinta pitää sisällään muistaakseni yhden jutun, josta saa kahdet liivit tehtyä. :)

   Poista
 2. Ihan on mukavan näköiset liivit, itse olen menossa kurssille toukokuun alussa. Saas nähdä mitä itse saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi oli todella hyvä. :) Muut tekivät kurssilla soviteliivien lisäksi kahdet liivit, mutta itse ehdin koneongelmien vuoksi tekemään vain yhdet ja nekin tein kotona loppuun.

   Poista
 3. Eka kerta kun nään, että joku on tehnyt liivit, mutta tosi hyvän näköiset. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi. :)Täytyykin käydä blogissasi tutustumassa. Ja kiitos. :)Liivien ompelu ei loppupelissä ole kovinkaan vaikeaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Kaavakokeilu: bokserit

Apua! Suodatinpussit on loppu!