Vielä on kesää jäljellä.. ja lomaa myös

Ensimmäinen lomaviikko on kohta lusittu. Kaikkein parastahan tässä on ollut se, että sain viettää tuon miehen kanssa yhteistä aikaa kaikessa rauhassa. Nämä kesät kun, meillä tai siis minulla on paljon reissaamista työn puolesta. Tai ainakin näin kesällä sen huomaa ihan eri tavalla. Mutta koska tämä on ns. lomapostaus en ajatellut puhua töistä tai sen tuomista rajoitteista vaan lomasta, kuluneesta viikon minilomasta, juhannuksesta ja ehkä hieman siitä tulevasta pitkästä lomasta, johon on kuukausi aikaa.

Meidän yhteisen miniloman kunniaksi päätimme jo sunnuntain iltana heti miehen työvuoron päätyttyä suunnata mökille. Auton pakkaaminen oli aloitettu ajoissa, jotta koiraneiti ei hermoilisi kun tavaraa kannetattaisiin koko ajan kämpästä ulos. Kun kaikki oli kotona valmista, en jaksanut jäädä pyörittelemään peukaloita ja odottamaan, että kello lähenisi puolta kymmentä, etenkään kun kelloa vahtiessa aika kuluu paljon paljon hitaammin. Niinpä pakkasin koiran omaan autoon ja vein appivanhempien pihaan auton reissumme ajaksi ja suuntasin koiran väsytys reissulle. Tuo kun rakastaa uintia yli kaiken. Auton viennin jälkeen tarvitsi enää ruuat pakata ja viedä autoon ja reissumme saattoi alkaa.

Mökillä olimme vajaa neljä päivää ja säät suosi oikein urakalla. Lämpötilat pyörivät noin viidessä asteessa ja silloin kuin aurinko paistoi saattoi lämpötilat nousta huimaan 18 asteeseen. Ja hyttysiä riitti, paitsi kylmimpänä ja tuulisempana aikana. Paljon nurmikon leikkausta ja kalastusta. Hyvää ruokaa ja saunomista. Niin ja tietenkin kätköjen hakemista. Ennen kaikkea laatuaikaa oman rakkaan kanssa.

Juhannus vietettiin sitten kaupungissa. Niin kuin useampana vuotena aikasemminkin. Kätköjä kun on hyvä hakea isoista kaupungeista näin hiljaiseen aikaan. Hieman on rempattu ja saunottu lisää. Niin ja ihasteltu pienen pieniä sorsanpoikasia.

kaupunkijuhannuksessa on kyllä omat hyvät puolet. Ei tarvitse ruuhkassa tönöttää ja kotialuekin on suhteellisen rauhallinen tähän aikaan vuodesta. Ja miksi lähteä kauas, jos juhannuksesta huolimatta tekemistä löytyy myös lähempää.

Nyt nautin kupillisesta kahvia ennen tämän päivän touhuja. Hyvää juhannusta kaikille, ehkä näin hieman jälkijunassa, mutta kuitenkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!