Apua! Suodatinpussit on loppu!

Se tunne kun aamulla nousee sängystä ylös ja kävelee unenpöpperössä kahvinkeittimelle ja ajattelematta sen enempää laittaa vedet keittimeen ja rupeaa hapuilemaan suodatinpussia, mutta käteen osuu vain tyhjä laatikko. Voi paska! Se ensimmäinen fiilis.

Varmaan jokaiselle on joskus käynyt noin, myös mulle ja viimeksi eilen. Kyllä siinä sai hetken taas raapia päätään. Toki tuo kauppa on tuossa lähellä, mutta enpä aamusta jaksanut sinne lähteä kävelemään vaan raavin siinä sitten päätä ja mietin, että mikä olisi sopiva hätäapu tilanteeseen.
 
Muistinpa siinä sitten, että talouspaperi toimii hyvin apuna, mutta eihän meillä sellaista sattunut olemaan. Hetken jopa harkitsin vessapaperin käyttöä, mutta sitten muistin kaapissa tyhjänpanttina lojuvat servetit. Bingo! Hetken siinä sai näpertää ennen kuin suodatinpussin korvike oli käyttövalmiina paikoillaan.
 
Serveteissä on yleensä kaksi paperia päällekäin. Päällimmäinen paperi on yleensä ohutta ja alla oleva paksumpaa. Nämä paperit kun irrottaa toisistaan, niin se paksumpi paperit on oivallista materiaalia hätäsuodatinpussiksi. Servettipaperista taitellaan kolmio ja tadaa! Kahvin purut voidaan laittaa kolmion sisälle ja ne ei tipu mihinkään. Loistavaa ja kahvin saakin keitettyä hetkessä valmiiksi.
 
Monille yksi taittelukerta riittää ja sitten haetaan täydennystä puutteeseen. Mutta ei meillä. Menin kyllä sinne kauppaan ja mies vielä muistutti mua suodatinpusseista sekä kahvista, mutta paskat. Sen siitä saa kun on sama pää kesät talvet. Edelleen servetit on oivana apuvälineenä.

Muita hyväksi havaittuja keinoja samaan tilanteeseen ovat:
 • Elmukelmu, johon on nuppineulalla pistelty reikiä.
 • Perussiivilä, jonka läpi keitetty kahvi kaadetaan mukiin.
 • Ohut naisten sukka tai miksei vaikka sukkahousut, jonka sisään laitetaan purut. Suosittelen kyllä käyttämään puhtaita.
Millaisia keinoja on sulle tullut vastaan?Kommentit

 1. Mulla on käytössä kestosuodatinpussit, ei pääse koskaan loppumaan :D. Ompelin sellaisia viime vuonna useamman. Niitähän toki voi käyttää myös hätävarapusseina, jos ei jaksa huuhtelurumbaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ommeltua en ole tullut koskaan ajatelleeksikaan. :)Pitääpä laittaa korvan taakse muistiin seuraavaan kertaan ;)

   Poista
 2. Helpompi vinkki oli jossain samaan ratkaisuun. Laita ne sukkahousut päähäsi, niin kahvinporot sihtautuu siinä mukavasti pois. Tosin kupin loppupuolella ne on jo sitten rinnuksilla, mutta ei aina voi voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh servetti ratkaisu oli tuohon verrattuna bueno ;)

   Poista
 3. En tiiä mutta äiti otti kattaessaan servettejä aina sen paksumman paperin pois. Luulin lapsena että hän säästää. Mutta oisiko se ollut kuitenkin sen takia että sen saa paremmin kupin korvaan ohuempana. Sorry, aiheen sivusta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Talossa on allerginen koira!