Kun matkanteko voittaa määränpään - Blogiyhteistyö


Auringon lasku Saimalla, kesä 2014
Näin lomakaudella monet miettivät, että mihin sitä auton keulan suuntaisi ja missä loma haluttaisiin viettää. Toiset haluavat suunnata ulkomaille ja osa taas puolestaan kesämökin tuttuihin maisemiin. Joku saattaa puolestaan haluta puhtaan kaupunkiloman nähtävyyksineen. Karoliina listasi omaan blogiinsa viisi vinkkiä kesäloman viettoon Suomessa. Niin, aina ei tarvitse tai pysty lähteä ulkomaille Suomea pakon. Meillä Suomessa kun on oikeasti hyvin, hyvin paljon nähtävää.

Silloin kun olin muksu, kiersimme perheeni kanssa Suomea ristiin rastiin. Majoittauduimme leirintäalueilla mökeissä tai teltoissa. Matkalla pysähdyimme syömään eväitä sinne minne hyvältä tuntui. Pysähdyimme ihmettelemään pienoismallivetureita ja uimaan kuumana kesäpäivänä. Niin ja muksuna tuli monet kerrat pelattua minigolfia leirintäalueen pihalla. Monta hienoa paikkaa tuli nähtyä ja muistoja kertyi perhelomasta paljon.
Syysvaellus 2006, Kuvan ottanut J. Temisevä
Tällä viikolla tein työmatkan Särkänniemeen. Taisin viime kesänäkin hehkuttaa Särkänniemen Koiramäkeä. Mahtava paikka leikkipaikkoineen, kahviloineen ja eläimineen. Olisin taas kerran voinut viettää siellä vaikka koko päivän vain katsellen aitauksessa temmeltäviä koiranpentuja tai karsinassa olevia muutaman päivän ikäisiä karitsoja. Eläinpuistot, kotieläintilat ja miksei myös ihan eläintarhat, ovat mahtavia vierailukohteita kesälle. Hyvällä ilmalla omat eväät mukaan ja retken lomassa pieni piknik.

Mutta sitten on meitä "matkaajia". Kotimaan matkailussa olen huomannut sen, että minulle tärkeämpi on varsinainen matka eikä niinkään se se määränpää. Toki geokätköilyn myötä meillä matka-aikaan saa surutta varata tripasti enemmän aikaa. Se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kätköily on tuonut matkailuun aivan uusia ulottuvuuksia. Harrastuksen myötä myös kotiseudulta on löytynyt mahtavia uusia ja jännittäviä paikkoja, joilla on ollut mielenkiintoinen historia. Kätköily tuo matkaan toki paljon ylimääräisiä pysähdyksyä, mutta eipä tuo ole meitä juurikaan haitannut. Ei se määränpää vaan matka..
Mega Finland Lappland 2013
Harva meidän matkan tekoa ymmärtää. Tosin kotimaan matkailun tai no oikeastaan matkailu kuin matkailu, täytynee sanoa, että kyllä niitä on suunniteltukin ihan urakalla. Kotimaan matkoille katsotaan ajoreitit ja muut valmiiksi. Kaikki on listattuna ja kuinkahan monta kertaa onkin käynyt niin, ettemme ole päässeet edes perille? Tämän kesän lomat on vielä suunnittelematta. Ei ole ollut aikaa eikä resursseja miettiä asiaa. Sen verran tiedän, että kesän aikana käydään Flamingon kylpylässä pulahtamassa. Tuota reissua kun on sairastumisten vuoksi siirretty jo kolmisen kertaa.
 

Kommentit

  1. Jep, niin totta tuokin että ei se päämäärä vaan matka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkan tekoon kuuluu myös kaikki se suunnittelu ja ajatustyö. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!