Loman lukulista - Marrie, tyttö ikkunassa

Kaupassa käydessäni kiersin tuttuun tapaan myös kirjahyllyt läpi lukemisen toivossa. Kevätlomalla luin ihan tolkuttoman määrän ja ajattelin, että kesäloman aikana sitä ehtisi lukea tuplaten sen mitä tuollaisen lyhyen loman aikana. Silmiini osuikin muutama loistavan oloinen kirja, joista tämä Marrie, tyttö ikkunassa oli yksi. Sattuman kauppaa taisi olla myös se, että kyseessä oli vielä kaiken lisäksi tarjouspokkari, joten pakkohan se oli mukaan napata.


Marrie, tyttö ikkunassa on Joan G. Robinson kirjoittama satu sille lapselle, joka on päättänyt jäädä asumaan myös meihin aikuisiin. Tarina on kiehtova ja mukaansa tempaava ja voin taata, ettei kirjaa haluaisi millään laskea käsistä alas, vaan se suorastaan huutaa lukemaan itsensä kerralla loppuun.


Kirja kertoo ujosta ja orvosta Annasta, joka tuntee itsensä kaikesta ulkopuoliseksi. Keväällä hän pääsee lähetetään koko kesäksi rannikolle meren äärelle, jossa hän tutustuu jännittävään Marrie tyttöön, jonka kanssa aika lentää kuin siivillä. Tyttöjen salainen ystävyys on ainutlaatuinen ja se ylittää suurimmatkin esteet. Koko sinä aikana, kun Anna puuhaili Marrien kanssa, hän ei kertonut muille ystävästään. Omalla tavallaan kirjaa lukiessa tämä muutamissa kohdissa sai minut kurtistamaan kulmiani. Toki Anna oli syvästi luvannut ja vannonut, ettei koskaan muille Marriellasta kertoisi. Myöhemmin Marrien täytyy lähteä pois kylästä ja hänen perheensä tilalle muuttaa toinen perhe, jonka lasten kanssa Anna ystävystyy. Eikä siinä menee kauaakaan kun salaisuudet alkavat paljastua monessakin mielessä.


Kirja on todellakin mukaansa tempaava. En raaskinut laskea sitä hetkeksikään käsistäni ja nyt tuntuu, että olisin mielelläni lukenut sitä vielä pidempäänkin. Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille kesälukemiseksi. Ihanaa, kun aikuisillekin tehdään näitä satuja, jotka tempaavat mukaansa kutkuttavalla tavalla. Ja mikä parasta! Tämä on saatavilla pokkarina, joka on helppo ottaa mukaan mihin tahansa.


Antoisia lukuhetkiä myös muille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!