Joulu on jo ovella

Facebookissa on jo tovin näkynyt joulun saapuminen. Toki se on jo pitkään ollut näkyvissä myös kauppojen hyllyillä ja valikoimissa. Tänäkin vuonma ensimmäiset joulujutut tulivat kauppojen hyllyille ennen isänpäivää ja facen puolella taas minut lähes lamautti nämä 5+1 malliin muotoillut joulupäivitykset.

Pidn joulusta. Siis oikeasti. En kuitenkaan lahjojen tai ruuan vuoksi vaan sen tunnelman tähden. Monena vuotena olen tosin tuskastellut sitä, että joulu tuntuu tulevan vuosi vuodelta vain aikaisemmin. Meillä töissä joulu on yksi vuoden isoimmista sesongeista ja helposti joulu tulee korvista ulos ennen aattoiltaa.

Kerrankin voin sanoa olevani jouluun valmistautumisen kanssa sihteellisen ajoissa. Kiitos repaleisen syksyn. Olen saanut aloitettua joulusiivouksen ajoissa. Tosin siivous etenee.. noh.. puuskittain. Mutta etenee kuitenkin. On oikeastaan ensimmäinen kerta vuosii , kun on oikeasti intoa laittaa joulua kotiin.

Tämän vuoden siivouksen aloitin olohuoneesta. Muutin värimaailman punaiseksi edullisesti. Punavalkoiset verhot, punaiset liinat pöydille ja muutama punainen fleecepeitto suojaamaan sohvia. Matot ojennukseen ja kynttilöitä. Paljon kynttilöitä. Mikäpä onkaan ihanampaa kuin istua illalla sohvalla kynttilän valossa. Kaikki kiire tuntuu katoavan siihen paikkaan.

Keittiö on taas puolestaan meidän ikuinen murheenkryynimme. Ongelmana on se, että ulko-ovesta tullaan suoraan keittiööb ja keittiönpöytä on se, jolle tulee laskettua kaikki tavarat käsistä. Nyt siivouksen jälkeen pääsee sentään liikkumaan ilman kompastumisvaaraa ja pöydälle pystyy sytyttämään kynttilät ilman palovaaraa. Sain verhotkin laitettua ojennukseen sekä liinan pöydälle. Tosin keittiössä kyllä riittää vielä puuhaa ja tekemistä, silöä kaapit pitäisi vielä järjestää ja tasoja tyhjentää.

Ensimmäistä kertaa vuosiin odotan joulua. En tuskastele siivouksen kanssa ja ilmoita, ettei joulu saa tulla vielä vaan voin rauhassa istua alas vaikka kuuman glögin kanssa ja nauttia saapuvasta joulusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!