Kunnallisvaalit tulossa, oletko hereillä?

Postin mukana tipahtelee lähes päivittäin jos jonkinnäköistä vaalimainosta. Vilkaisen ne kyllä huolella läpi, mutta.. Oma ehdokas on kuitenkin vielä hakusessa. Olen tehnyt vaalikoneita, mutten tiedä ketä äänestän. Kotona on opetetti, että jos jättää äänestämättä, ei saa valittaa. Voiko siis tyhjän arvan jättämistä sanoa äänestämiseksi?

Vaalimainoksia ja ehdokkaita seuratessa huomaan kiinnittäväni huomiota siihen samaan, joka herätti huomioni jo edellisten kirkollisvaalien aikaan. Joka paikassa puhutaan lapsista, nuorista, eläkeläisistä, työttömistä yms. mutta jälleen kerran päättäjiksi hakevat unohtavat meidät normaalit työssä käyvät ihmiset... Ai niin, mutta mehän olemme vaan niitä veronmaksajia, joista ei tarvitse välittää ja joihin ei tarvitse panostaa, tai siltä se ainakin vaikuttaa vaalimainoksia lukiessa.

Olen hämmentynyt. Miksi minun pitäisi äänestää jota kuta sellaista, joka ei minun asioita ajaisi? Miksi kaikessa on painotus aina lapsissa ja nuorissa tai sitten eläkeläisissä ja työttömissä? Ei sillä, etteikö nämä olisi tärkeitä asioita, mutta miksi aina joka paikassa unohdetaan työssä käyvät? Toki oman kaupungin ehdokkaista löytyi heitä, jotka ajavat ulkoilupaikkojen asemaa vahvasti ja haluavat luoda kotikaupungistani turvallisen paikan kaikille.

Mistä siis löytyy ehdokas, joka olisi tasapuolinen ja hahmottaisi kokonaiskuvan? Sellainen taitaa tosin olla utopiaa..

Kommentit

 1. Meidän kaupungissa teemoina on ollut kyllä mm. kaupunki työnantajana, katujen kunnossapito, kohtuuhintaiset vuokra-asunnot, toimiva julkinen liikenne, julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut sekä julkisten rakennusten kunto jne. Tiedä sitten mitkä teemat olisivat juuri ne sinuun uppoavat. t. SanKari, jokei enää chromella surffatessaan saa nikkiään näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat yksi niistä mitä seuraan, mutta nämä eivöt ole juuri kenenkään ehdokkaan mainoksissa näkyvissä, vaan mainoksissa komeilevat lapset ja nuoret sekä eläkeläiset ja työttömät vaihetelevilla kokoonpanoilla.

   Itselle luonto on isossa ja tärkeässä asemassa. Ulkoilun lähiliikunta paikkoihin olisi hyvä kiinniittää huomiota. Ja toisena isona asiana on se, että julkiset palvelut yleensä vain virka-aikaan, jolloin työssä käyvät rajautuu pois töiden vuoksi. Asuinalueita pitäisi kehittää tasapuolisesti, eikä kiinnittää huomiota vain keskustaan.

   Tässä nyt muutama seikka..

   Poista
 2. Lasten ja nuorten hyvinvointi kuitenkin palvelee meitä työssäkäyviä. Veronmaksajien lapsia hoidetaan ja koulutetaan. Lisäksi lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja heihin täytyy satsata, jotta Suomessa on jatkossakin veronmaksajia.
  Vanhukset taas on maksaneet ikänsä veroja tälle valtiolle, joten heidän hyvinvointinsa huomion kiinnittäminen on mielestäni ansaittua.
  Työttömät on syrjäytymisvaarassa ja heihin satsaaminen puolestaan pidemmällä juoksulla säästää veronmaksajien rahoja.

  Hyvinvointivaltio käsitteenä perustuu siihen, että heikoimmista pidetään huolta ja heitä autetaan.

  Jos itse ei ole lapsi, nuori, työtön sairas tai eläkeläinen, niin pohjimmiltaan asiat lienevät hyvin? Mitä asioita ehdokkaan tulisi mielestäsi ajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanonut, ettei heidän asioitaan saisi ajaa vaan sitä, että joku näkisi kokonaiskuvan ja pystyisi ajamaan kaikkien asiaa.

   Unohdetaan tasapuolinen kohtelu, kaupunkien palvelut ovat helposti työssä käyvän tavoittamatomissa. Esim. Hammaslääkärikäynnit. Jos haluat päästä hammaslääkärille, ota vapaata töistä tai maksa lisähintaa ns. päivystysajalle menevästä. Tai kaupungin vuokra-asuntoasiat, jotka pitää hoitaa paikan päällä virka-aikaa. Niidenkin takia joutuu töistä ottamaan vapaata. Unohdetaan asutusalueiden tasapuolinen kehittäminen ja viheralueet.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!