Lukumaraton - Cavendon Hall

Lukumaratonin urakan aloitin eilen kymmenen aikoihin ja valitsin itselleni kirjaksi uuden tuttavuuden, Barbara Taylor Bradfordin Cavendon Hall -sarjan ensimmäisen kirjan Uuden ajan portailla, sivuja 444.

Kirja kertoo kahden suvun tarinaa, jotka nivoutuvat yhteen mielenkiintoisella tavalla. Inghamit ovat aatelisia ja Swannit puolestaan palvelijoita, jotka ovat palvelleet samaa perhettä 160 vuoden ajan. Swannien tehtävä on olla uskollisia loppuun, he ovat auttaneet Inghamien perhettä aina ja seisseet heidän tukemaan. Inghamit ja Swannit ovat rinnakkain eläen jakaneet surut ja murheet, ilot, salaisuudet ja skandaalit.

Uuden ajan portailla -kirjasta näkee maailman muutoksen. Kirjan tapahtumat ajoittuvat 1913-1920 ajan Britanniaan. Ensimmäinen maailmansota lähestyy ja Inghamin perhe on joutumassa skandaalin keskelle. Inghamien eteen tulee haasteita, joita he eivät olisi osanneet kuvitellakaan. Kirjassa ihmissuhteet laitetaan koetukselle, se kenen uskollisuuteen voi luottaa, on epävarmaa siinä vaiheessa kun salaisuuksia nousee pintaan. Ainoa varma asia on se, ettei mikään ole niin kuin ennen.

Bradford on omalla tavallaan lähtenyt jäljittelemään Downton Abbeyn tyyliä. Hänen kirjassaan on saman tyylisiä asetelmia kuin Abbeyssa. Rikas perhe, luotto palvelijat, avioton lapsi yms. Toisaalta kirja on kyllä jotain ihan muuta. Cavendon Hall - Uuden ajan portailla oli helppo lukuinen ja mukaansa tempaava kirja.

Kommentit

 1. Hei! Teen lukumaratoniin osallistumisesta koostetta blogiini. Aiotko kirjoittaa vielä jonkinlaisen koosteen maratonista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä siis mietin, että kun lasken kaiken kaikkiaan luettua sivumäärää, haluatko ilmoittaa omasi mukaan :)

   Poista
  2. Heih, mulla jäi tuo koko sivumäärä tuohon 444 töiden vuoksi. :( Leirillä en ehtinyt tuon enempää lukemaan, mutta tuon määrän saa toki lisätä luettuihin sivuihin mukaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!