Posti, vuosituhannen suurin vitsi

Postin suuret muutokset ovat olleet vahvasti esillä jo pidempään. Ensin oli uutisissakin asti nurmikon leikkuut ja vanhushuolto. Lisäksi monet omakotitalossa asuvat joutuivat siirtämään postilaatikkonsa helpottaakseen postin jakoa. Nyt uutisvirrat hehkuttavat ja nostavat esille postilain muutosta.

Posti heikentää palveluitaan muuttamalla jakoaikataulujaan ja samalla nostavat hintoja koko ajan ylöspäin. Mihin tämä kaikki perustui? Posti vetoaa, että ihmiset saavat niin vähän nykyää  muuta postia kuin laskuja, joten ei ole tarvetta viis päiväiseen jakeluun ja sen tähden postimaksuja tulee myös nostaa ylöspäin. 

Uusi postilaki mahdollistaa entistä enemmän postin yksinvaltiudun ja monopolin. Kirjeenvaihto ei ole enää kannattava harrastus. Ei missään määrin. Kotimaan postimerkki maksaa 1,30 ja ulkomaille lähtevä postimerkki 1,40€. Jos ja kun kirjekavereita on useampia sekä koti- että ulkomailla alkaa tämä hupi pikkuhiöjaa käydä kalliiksi. 

Mielestäni olisi iha  positiivista, jos postille saataisiin kilpailija, joka voisi oikeasti lyödä postille luun kurkkuun ja osoitta, että homma voitaisiin saada oikeasti toimimaan. Postin yksinvaltius on lähinnä suuri vitsi. Siis oikeasti. Eihän se oikeasti voi mennä niin, että posti voi jakaa postit miten huvittaa ja yksi kirje voi tehdä kotimaan sisällä matkaa viikon ja lisäksi postin jakelun hidastuessa myös postin katoamisen riskit kasvavat. 

Onneksi olkoon Posti! Olette jälleen heikentäneet omaa asemaanne. Eihän tässä ome mitään järkeä. Luopuisitte kaikesta ylimääräisestä niin voisitte keskittyä siihen päähommaanne. 

Kommentit

  1. Samaa mieltä postin palveluista. Ja nyt vielä jätettiin tiistain jakelu pois. Minua harmittaa erityisen paljon kalliit pakettien hinnat. Myyn tavaroita tori.fi:n kautta, ja kauppa jää monesti tekemättä kalliiden pakettitaksojen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä. Kirjeiden ja korttien lähettäminen alkaa myös tulla kalliiksi ja aina kun jostain jotain tilaa, pitää miettiä postimaksujen kannalta myös. Lisäksi tuntuu, että posti hukkaa paljon paketteja ja kirjeitä..

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!