Pienen pieniä vaatteita

Toukokuun alussa pääsin vihdoin jälleen ompelemaan. On se jännä, miten tuollainen lääkärin asettama ompelukielto sai sormet syyhyämään ja kankaita hipelöimään. Mistään isosta en uskaltanut aloittaa ompelu-urakkaa, ettei tule kerralla niskoille liikaa rasitusta, niinpä päädyin ompelemaan pienen pieniä lahjavaatteita, kun olin ystävältä saanut vielä parit kaavat lainaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni tuli sellainen tilanne, etten osannutkaan tulkita kaavaa, vaikka sitä pyörittelin käsissä.
Ensimmäinen vauvan vaatepari, jonka olen ommellut. Olenhan minä ommellut pieniä vaatteita ennenkin, mutta en ihan tätä koko luokaaa. Tai jos olen niin siitä on kyllä niin monta vuotta aikaa, eten muista. Kilppari kankaan joku saattaakin muistaa. Kankaan hommasin silloin loppu vuodesta miehen boksereita varten, muta sitä on edelleen jäljellä ja kangashan oli kangastukulta, samoin kuin punainen resorikin.

Tämä setti meni pienelle pojalle. Valokuvauksen lomassa itselleni iski paniikki. Sopiihan tämä pojalle, kun tässä on punaiset resorit. Vastavärit hämäsivät tehokkaasti silmää. Muutama kysely ja vastaus oli, että kyllä sopii. Niinpä rohkenin nämä luovuttaa eteenpäin.
 Ihana työkaverini odottaa myös lasta ja päätin häntä ilahduttaa pienellä paketilla. Bobyn kankaat ovat Seliasta, Housujen kangas eurokankaasta ja resori kangastukusta. Muistan, kuinka leikkasin bodyn kankaita ja kysyin toiselta työkaveriltani, että onko koon 62 body tosiaan näin iso. Omaan silmään se näytikin paljon isommalta kuin odotin, vaikka kotona jemmabodyyn verratessa olivat tosiaan hyvin saman kokoisia. 

Näitä ompelin kyllä pitkään ja hartaasti. Mieltä lämmitti, että saan ilahdutaa muita. Kumpikin odottava äiti oli otettu vaatesetistään ja minä olin ylpeä itseästäni, kun olin onnistunut täysin yli odotuksien.

Kommentit

  1. Todella kauniit asusteet olet ommellut. Varmasti ilahduttivat lahjan saajia. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat tykkäsivät lahjoistaan :)kiitos paljon ja hyvää viikonloppua myös sinulle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!