Teoriaa Miehistä - Miehinen joulu

Sarjamme Teoriaa Miehistä jatkuu. Sarjan aikaisemmin julkaistut osat löytyvät koontina täältä.
 
Miehet saattavat toisinaan upota omiin ajatuksiinsa hyvinkin pitkäksi aikaa ja silloin ei ole minkäänlaisia takeita siitä, mitä ympärillä oikeasti tapahtuu. Toisille sattuu enemmän ja toisille vähemmän. Toisten kohdalla ei voi muuta kuin nauraa ja pudistella päätään. Niin.. Joskus tuttua tutumpikin lausahdus "kyllä isä osaa" pitää enemmän kuin paikkansa.
 
Eräässä perheessä talon isäntä pääsi vuorostaan antamaan joulumuistamisia eteenpäin kylässä kävijöille. Katseli mies tarkkaan lahjakasseja ja tutki sisältöjä, kunnes sitten sattui vahinko. Soipa isännän tyttären puhelin. Sukulaiset soittelivat kummissaan. Oli sujauttanut Isäntä heidän mukaansa  joulumuistamiset: joulukukan ja lahjakassillisen likapyykkiä, joka herätti hämmennystä ja hilpeyttä. Onhan sitä lahjoja saatu vuosien varrella monenlaisia, mutta että ihan tekemistäkin aatoksi, ihan pyykkirumbaa. Lahja, joka varmasti muistetaan tulevinakin jouluina.
 
Samaisen talon isäntää pyydettiin laittamaan kinkku uuniin, kun muut lähtivät kauppaan. Jupisi sitten isännän tytär kaupan hyllyjen välissä, että näinkö kinkku on uunissa. Sitten välähtää. Kinkkupussi! Unohti tytär siitä isäntää muistuttaa. Samassa huokaus, että kinkkupussi on kuitenkin kinkun vieressä pöydällä. Kyllähän Isäntä sen tajuaa. Saapuipa tytär sitten kaupasta kotiin. Kuuli uunin huminan. Hyvä. Kinkku olisi jo uunissa. Humina! Ei ole todellista! On isäntä laittanut ihan kiertoilman päälle uuniin. Hiljaa hiipi tytär uunin luokse. Kinkku oli kyllä uunissa, mutta ei suinkaan pussissa. Saapui se Isäntä viereen ja tohkeissaan totesi kinkun olevan uunissa. Kertoi heittäneensä kinkun vierestä jonkin oudon roskasäkin roskiin. Tytär katseli Isäntää hetken ja puisteli sitten päätään: "Isä, se oli kinkkupussi.."
 
Tulipa sitten isännän taloon jouluaatto, oli perheen naisvoimin pöytälaitettu koreaksi. Saapui illalla joulupukkikin vierailulle, jakoi lahjat ja poistui talosta hymyssä suin. Tuumaili Isäntä siinä sitten, että olipas vireän näköinen tonttutyttö. Sai aikaiseksi kummia katseita, tosin ihmekös tuo. Harvoin sitä pukkia erehtyy naiseksi luulemaan partoineen päivineen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!