Parvekekasvatusta - Toinen vuosi

Viime keväänä laitoin ensimmäistä kertaa parvekkeella kädet kunnolla multaan. Miehen ollessa kertaamassa pistin toden teolla parvekkeen koreaksi vähän kaikesta. Tänä vuonna ajattelin kokeilla uudestaan.


Meidän parvekkeelle tosiaan muutti viime kesänä vadelmapensas. Vadelmaakin saatiin ihan hyvin, ei nyt pakkaseen asti, mutta silleen, että suun sai makeaksi. Laitoimme myös monivuotista mansikkaa siinä toivossa, että toimisi näin parveke olosuhteissakin. Niin ja yhteen isoon ruukkuun laitoin yrttejä. Sieltä löytyy ainakin ruohosipuli ja lipstikka.


Miehen kanssa eilen juuri puhuttiin parvekkeesta ja kasvatuksesta. Vaikka perunan kanssa emme onnistuneet viime vuonna kunnolla, aion pieneen ämpäriin laittaa perunaa itämään. Porkkana varmaan eksyy joukkoon myös tänä vuonna. Toisaalta herneet voisi olla myös kiva juttu, mutta saako niitä kunnolla parvekkeella kasvamaan ja miten ne saa riittävästi tuettua, jotta eivät poikki napsahda. Toisaalta haluaisin kokeilla sipulia ja valkosipulia uudestaan. Vaikka niille kävisikin samalla tavalla kuin viime vuonna voi niiden varret kuitenkin hyödyntää ruuanlaitossa.


Meidän yrttien kasvatusalustakin on tällä hetkellä tyhjänä. Pitäisi siihen valita sopivimmat yrtit. Joukkoon päätyy varmasti basilika ja lipstikka. Ihan kohta siis saa taas upottaa kädet kunnolla multaan..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!