Friikkisirkus on saapunut kaupunkiin

Friikkisirkus on todellakin rantautunut Suomen kamaralle. Enkä nyt tarkoita sitä Koot.fi:n freaksirkus kangasta, vaan niitä ihmisiä, joilla on pakottava tarve pukeutua pelleiksi pelotellakseen muita. Ja sitten vielä kun näiden pellejen toiminta kohdistuu lapsiin, nousee minulla niska karvat pystyyn.

Keski-uudella maalla on muutaman päivän aikana tehty useita pellehavaintoja. Vääjäämättä tämä vaikuttaa lasten, nuorten ja aikuistenkin uskallukseen liikkua pimeän tultua. Mikä ihme tätä maailmaa vaivaa, kun täytyy toisia pelotella ja vieläpä pelleksi pukeutuneena. Voin vain kuvitella, kun nämä pellet tuolla liikkuvat, että millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää etenkin  lapsissa.

Tämä pelleongelma ei ole vain Keski-Uudenmaan ongelma vaan näitä pellejä on tavattu myös muualla Suomessa. Mikä hitto ihmisiä vaivaa, kun tälläiseen pitää ryhtyä? siis oikeasti?

Tämä pelleilykö on se, jonka saa ihmisille hyvän mielen ja riittävän adrenaliiniannoksen? Siis oikeasti? Ja sitten ihmetellään miksi toisen mielestä pellet ovat pelottavia. Pitäisikö näiden pellejen ottaa nyt järki kauniiseen käteen ja lopettaa se helvetin pelleily, ennen kuin keneenkään oikeasti sattuu enempää.

Kuten olette saattaneet  jo huomat, että jokainen pelle sana on linkki kyseisen ilmiön uutisointiin. kertoo paljon tilanteesta mielestäni. Vaikka virkavalta onkin ottanut kantaa ja antaneet ohjeet miten tulee toimia kun pelle tulee vastaan, on silti vain ajan kysymys, milloin joku tarttuu oman käden oikeuteen, kun jotain läheistä uhataan tai pelotellaan. Kumpi sitten saa syytteen, pelle vai tavallinen kansalainen, joka puolustaa läheistään? 

Kommentit

  1. Tuo on niin surullista ja sairasta.. Ruotsissakin lapsi oli hypännet sisälle tullutta pelleä pakoon parvekkeelta alas. Onneksi ei pahemmin loukkaantunut, mutta pelko pellen uudelleen näkemisestä jäi... :,/ Kyllä vähintään sydärin saisin, jos illalla ikkunastamme tuijottaisi pelle sisälle, niin kuin ovat jossain jo tehneetkin. Ajan kysymys milloin alkaa ruumita tulemaan, jos sama jatkuu. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä. Tämä ilmiö on tosiaan sellainen, joka olisi saanut jäädä rantautumatta suomeen. Täytynee vaan toivoa, ettei mitään ehsädi sattumaan ennen kuin villitys vähenee.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!