Ainekirjoitus 2015 - Jos olisin tiennyt...

 
Jos olisin silloin nuorempana tiennyt kuinka paljon partio voikaan antaa, olisin varmaan etsinyt toisen lippukunnan lopettamisen sijaan. Aloitin partion kolmannella luokalla ja olin vuoden yhden lukuvuoden toiminnassa mukana. Siihen aikaan oli partio-ohjelmassa vielä vertaisjohtajuus vahvasti mukana ja seuraavana syksynä eräästä luokkakaveristani olisi tullut vartiomme johtaja. Emme tulleet koulussa toimeen keskenämme, joten minun oli helppo tehdä päätös partion lopettamisesta.

Viime vuoden alussa liityin takaisin partioon työni houkuttelemana. Olin saanut rauhassa tutustua uudestaan työni puitteissa partioon, sen hyötyihin ja haittoihin. Tiesin sen, että monet lippukunnat kokivat vahvaa aikuispulaa toiminnan turvaamiseksi ja löysin itseni yhtenä sisu-vartion johtajana. Nautin suunnattomasti noiden lasten kanssa olemisesta ja partiotouhuamisesta. Pidin siitä, että partio-ohjelma oli monipuolinen ja mahdollisti harrastamisen ihan uudella tavalla. Lapsuudessani lippukuntani toiminta tuntui tapahtuvan vain ja ainoastaan kololla. Taisimme silloin koko kevään opetella pelkkiä solmuja. Nyt olo oli ihan toinen.

Tosin kaikki ei siltikään tuntunut menevän hyvin. Alkuhuuman jälkeen johtajiston välit alkoivat rakoilemaan. Joka paikassa olisi pitänyt pystyä olemaan mukana ja jokaiselle retkelle olisi pitänyt lähteä mukaan. Mutta en pystynyt oman työni vuoksi. Kuulin kuinka joustamaton olin. Kuulin myös sen, etten osannut olla niin syvästi kehitysvammaisten lasten kanssa. Se loukkasi ja tein päätöksen, etten halunnut jatkaa sellaisessa ympäristössä, jossa syyllistetään ja aliarvioidaan toisia niin voimakkaasti. En kuitenkaan halunnut enää lopettaa partiota. Se oli ehtinyt imaista minut mukaansa ihan kokonaan.

Kevään aikana teinkin kaikessa hiljaisuudessa taustaselvitystä oman kotikaupunkini lippukunnista. Tiesin, että siihen joukkoon kuuluu yksi nuori ja pieni lippukunta. Juttelin lippukunnan johtajien kanssa ja sulattelin kuulemaani. Lopulta päätös oli valmis.

Vaihdoin lippukuntaa. Ja jos olisin tiennyt jo aikaisemmin millainen tämä uusi lippukunta on, olisin alunperinkin liittynyt nykyiseen lippukuntaani, sillä partio kuuluu olla myös niille ryhmän johtajille harrastus siinä missä lapsille ja nuorillekin.

Kommentit

  1. Onneksi olet löytänyt noin ihanan harrastuksen kumminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä :). Tämän hetkinen seikkailijaryhmänikin on ihan mahtava. :) Samoin kuin ohjaaja parini.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun superlukumaraton

Lukumaraton lähestyy

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta