Ei todellakaan niin terve koira..

Tästä huomaa sen, että eläimestä kun kirjoittaa niin sitä tekstiä ei kannata koskaan laittaa tulemaan ajastuksella ulos. Eläimen tila kun voi muuttua ihan koska vaan ja täysin arvaamatta.

Meillä saattoi olla hetken se terve koira, koska juoksut alkoivat. Mutta juoksujen alkaminen toi esille myös sen varjopuolen, joka kehkeytyikin kohtutulehdukseksi. Tila oli lääkärin mukaan lähtenyt todennäköisesti kehkeytymään joko heti juoksujen loputtua tai jo niiden ollessa päällä.

Onneksi saatiin Sofille siis eläinlääkäri aika eilisillalle. Ajat olivat myöhässä hätäsektion vuoksi, mutta enpä vielä siinä vaiheessa edes tiennyt, kuinka kipeä Sofi todellisuudessa olikaan. Kun meidän vuoro oli, alkoi koko tilanne selvitä hyvinkin nopeasti.

Leikataanko, kysyivät minulta. Vastasin vain, että leikataan jos on suurempi todennäköisyys selvitä. Päässä kuitenkin kummitteli koko ajan, että Sofin sisko kuoli märkäkohdun poistoon kohdun ollessa epämuodostunut ja sitä kun ei saanut leikattua irti. Nyt annoin luvan tehdä kaiken sen, mistä on tarvittava apu ja ettei heti kohta uudestaan tarvitse tulla takaisin, että apua tää märkäkohdun aiheuttanut tulehdus on nyt jossain muualla. Leikkaukseen oli tunti aikaa. Kehottivat viemään koiran hetkeksi pois lääkärin tiloista rauhoittumaan.

Onneksi en ollut yksin vaan äitini oli päässyt lähtemään mukaani J:n ollessa töissä. En tiedä miten olisin kestänyt sitä odottamista yksin. J oli stressannut töissä. Käynyt läpi ne ihan samat ajatukset kuin minäkin: Entä jos?

Eläinlääkäri oli ihan mahtava ja voin koska tahansa suositella eläinlääkäri askelta Hyrylässä kenelle tahansa. Henkilökunta oli ystävällistä ja pitivät operaation aikana huolta meistä ja tietenkin koirasta. Saimme joo kuulla väliaikatietoja leikkauksen etenemisestä.

Nyt koiraneiti toipuu ja lepää kipulääkkeiden voimin ja tynnyri kaulassa. Selviää. Märkäkohtu on nyt poissa ja tämä tauti ei onneksi voi uusiutua. Onneksi tunnen koirani ja tiedän milloin joku on  hätänä. Olin varautunut läääkäriin lähtiessä, että ne Sofin leikkaa ja olin myös varautunut siihen, että lähden läääkäristä ilman koiraa kotiin ja soittaisin J:lle, ettei Sofia enää ole. Sitä puhelua ei tarvinnut nyt soittaa, mutta senkin aika on vielä joskus.

Elämä on katoavaista ja se voi muuttua koska tahansa.

Kommentit

  1. Lämmin halaus. Koiran leikkaus on iso prokkis. meillä meni viime vuonna koiralta polvi ja lastan kanssa mentiin 4 kk. Ja eilen koira meinasi saada slaakin kun venetsialaisten kunniaksi pommit paukkuivat. Toivottavasti koiruli voi pian paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirteämpiähän tuo on jo nyt. Heiluttaa jo häntää ja ruokakin maistuu paremmin kuin pari päivää sitten. Nukkuu tosin paljon, mutta hyvä vaan. Saapa haava parantua kaikessa rauhassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!