Leikkilauantai: Loman automatkat

Leikkilauantain tarkoitus on motivoida perheitä viettämään luxusaikaa yhdessä sekä sisällä että ulkona touhuten ja myös että vanhemmat löytäisivät tätä kautta lapsilleen kaikkea mukavaa puuhaa. Leikkilauantain on ideoinut Mammalaiffiin Milla.

Joku saattaa siis ihmetellä, että miksi minä, lapseton ihminen, haluan edes osallistua tällaiseen yhteistyökuviohon mukaan. Oman työni kautta yritän tukea koko perhettä viettämään aikaa yhdessä. Jemmassa on monenlaista puuhaa ja tekemistä sekä pieniä ideoita piristämään arkea. 
 

Loman automatkat

Silloin kun olin muksu, me reissattiin paljon ympäri Suomea kesälomalla. Automatkaa valmisteltiin koko perheen voimin. Porukat mietti paikkoja ja reittejä ja me askarreltiin siskojeni kanssa muun muassa laulu- ja sarjakuvavihkoja. Sarjakuvavihkoissa pääosaa taisi näytellä hyvinkin pitkälle Baby Blues. Noita sarjakuvan pätkiä kerättiin talteen koko vuosi. Yläreunaan kirjoitettiin aina päivämäärä, jotta sarjakuvista saisi jatkumon.
 
Meillä koko perhe lauloi yhdessä automatkoilla. Oli niitä lauluja, jotka jokainen osasi ulkoa ja sitten oli niitä meille lapsille vieraampia lauluja, joita siskon kanssa kirjoitettiin sitten vihkoihin ylös, jotta olisi helpompi laulaa matkalla mukana.
 
Kysymyshän siis kuuluukin, että lauletaanko teillä autossa tai onko lapset sarjakuvien ystäviä? Tässä pientä puuhaa yhteisten automatkojen valmisteluun. Eikä tässä vielä kaikki! (Heh, kuullostipas myyntipuheelta :D) Pitkille automatkoille äitini on tehnyt pikkusiskolle puuhaboxin, jossa on ollut monenlaista puuhaa. Sarjakuva- ja lauluvihko voi hyvin olla osana puuhaboxia.
 

PuuhaBoxi

Sarjakuvavihko
Lauluvihko
Kyniä
piirustuslehtiö
Muutama lempilelu
kirja
 
Puuhaboxi on ihan mahtava ja voin kertoa, että se toimii vähän vanhemmallakin lapsella. Peruspohja voi olla sama, mutta kun boxiin päivittyy aina jotain "uutta" jokaista matkaa varten, saa se mielenkiinnon pysymään yllä. Niin ja tietysti boxin sisällönhän tulisi vastata ikätasoa. Jos minulla olisi alaluokilla oleva tyttö niin puuhaboksi varmaan näyttäisi kutakuinkin tältä:
 
 
Tottakai boxiin pitäisi myös saada jotain lapsen valitsemaa. Niin ja toisaalta tuosta kuvasta tuo automatkojen pelastus -korttipakka taitaisi siirtyä paikasta a paikkaan b etupenkillä jemmassa. 
 
Millaisen puuhalaatikon sinä kasaisisit?

 Kommentit

  1. Mukavia vinkkejä :) Kiitos, että lisäsit ne leikkilauantai -leikkipankkiin. Jokin meni kuitenkin pieleen ja postaus on hävinnyt listasta :( Pystyisitkö laittamaan sen uusiksi vielä tänään klo 22 mennessä? Vai laitanko minä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!