Terve koira!


Olin heinäkuun loppu puolella leirillä ja sieltä kotiuduttua meni muutama päivä ja meidän koiralla, Sofilla alkoi juoksut. Mikä tuuletus ja riemu! Joku saattaa tässä vaiheessa olla hieman ihmetellä sitä, että kuka hullu haluaa juhlistaa koiran juoksujen alkamista. Niin... Kuullostaahan se näin jälkeenpäin ajateltuna varsin tyhmältä.. Tosin meille juoksujen alkaminen tarkoitti vain yhtä asiaa: Meillä on täysin terve koira.


Meidän neidillähän on ollut korvatulehdus kierre ihan pienestä pitäen. Niistä ja niiden hoidoista ja ongelmistä olen kirjoitellut täällä,täällä, täällä ja täällä. Lisäksi on aina epäilty, että Sofi olisi allerginen yksilö, jonka takia saimme pitkään etsiä toimivaa ruokavaliota koiralle. Siitäkin on tullut kirjoitettua enemmän vähemmän ainakin täällä ja täällä. Tämä ei kuitenkaan ollut se oleellinen asia (Ehkä) vaan se, että juoksujen alkaminen kuuden vuoden ikäisellä koiralla on aika harvinaista. 


Olemme koko ajan luulleet, ettei sillä vain tule juoksuja. Toki onhan se antanut osviittaa siitä, että juoksut olisivat, mutta se siitä. Olemme luulleet, että sillä on jokin hormonaalinen vajaus tai jotain. Ja voitte vaan kuvitella sen tunteen kun juoksut alkavat kuuden vuoden odottelun jälkeen täysin puskista. Niin ja kotihan oli kuin teurastuksen jäljiltä, vaikka kuinka yritti kulkea perässä mopin kanssa. Lisäksi Sofista palajstui hellyyden kipua otus, joka änki kainaloon ja muutenkin mahdollisimman liki meitä. Toisaalta onhan tuo ollut koirallekin täysin uusi tilanne.


Nyt näyttäisi siltä, että korvatulehdus kierre on saatu poikki ja ruokavaliokin on kohdallaan. Ollaan uskallettu ottaa nyt mukaan uusia ruoka-aineita, nimittäin ankka ja poro. Ankan kanssa olen edelleen hieman epäileväinen, vaikka sanovat, että sen pitäisi sopia allergiselle koiralle. Meillä se lähinnä aiheuttaa tassujen ylimääräistä kaluamista. Mutta saa se sitä nyt pienissä määrissä. Kana on edelleen pääraaka-aine kalkkunan ohella. Lisäksi Lammas kuuluu myös vahvasti Sofin ruokavalioon. Poro, possu ja ankka ovat vielä kokeilu asteella. Pieniä määriä kerralla niin hyvä tulee. Tosin poro on itsessään myös sikahintaista, joten ei siitä pääraaka-ainetta koskaan meille tule.


Parasta tässä on se, ettei tarvitse miettiä korvatulehduksen yhteydessä enää sitä, että onko kyse allergiasta vai perustulehduksesta. Eläinlääkäri kertoi senkin mistä ne erottaa. Kuulemma allergia harvoin tukkii vain toisen korvan. Ei tarvitse enää jatkuvasti miettiä, että joko on aika antaa periksi ja lopettaa toinen. 


Sitkeydellähän tässä on välillä menty ja koiran takia on kyllä monet itkut itketty. Mutta rakashan se on. Ja tällä hetkellä täysin terve!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!