Kesän lukulista: Maan lapset -sarja

kuva: Maan lapset  osat 1-6 (Sarja)
Koko sarja
Maan lapset -sarjaan kuuluu kuusi taidokkaasti kirjoitettua kirjaa, jotka mielestäni imaisevat mukaansa ihan kunnolla. Tämä sarja on koristanut kirja hyllyäni jo muutaman vuoden ja kuuluu ehdottomasti niihin kirjoihin, joita voisin lukea uudestaan ja uudestaan. Melkein salaa jopa toivon, että kirjailija Jean M. Untinen-Auel kirjoittaisi ainakin yhden kirjan lisää tähän sarjaan.

Sarja kertoo erään nuoren naisen tarinan lapsesta aikuisuuteen. Tarina on hyvin monipuolinen, mutta mitä pidemmälle sarjassa pääsee esiintyy myös kertausta aikaisemmasta. Kertaus tapahtuu kuitenkin luontevasti.Ihailen Untinen-Auelin kerronnallista tapaa. Maiseman kuvaaminen saa sen heräämään eloon silmissäni. Sarja onkin oikeastaan loistava kertomus kulttuurien välisestä kohtaamisesta, selviytymisestä ja rakkaudesta.

Untinen-Auelin Maan lapset -sarjaan lukemiseen uppouduin tälläkin kertaa varsinaisella ryminällä. Kirja toisensa perään laskeutui luettua pöydälle ja uuden kirjan kannet aukenivat. Itkin, nauroin, jännitin ja toivoin, vaikka olin lukenut kirjat jo muutamaan otteeseen. Ennen kaikkea viimeisen kirjan jälkeen jäi taas kysymys roikkumaan ilmaan: Mitä sitten tapahtui? Haluan saada tietää tarinan loppuun.

Suosittelen Maan Lapset -sarjaa lämpimästi kaikille luettavaksi. Historia on kytketty loistavasti mukaan ja kirjan myötä voi oikeasti oppia uusia asioita mm. hyötykasveista. Kirjasarjasta löytyy tarkempaa tietoa mm. täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Kaavakokeilu: bokserit

Apua! Suodatinpussit on loppu!