Lukemista lapsille ja lapsenmielisille: Johanna Hulkon Geoetsivät

Tämän kirjoituksen olen aikoinaan kirjoittanut vieraskynästä Sankarin sekalaista sakkia-blogiin.
Johanna Hulkko kirjoittaa Geoetsivät -sarjaa, joka sopii loistavasti lapsille ja lapsenmieliselle. Sarja rakentuu loistavasti geokätköilyn ympärille, mutta kirjoissa vilahtelee myös partio jossain määrin. Kirjan päähenkilönä on nelosluokkalainen Raparperi ystävineen ja geokätköilyharrastus vie heidän mitä jännittävimpiin seikkailuihin. Kirjat eivät kuitenkaan ole pelkästään kätköilyä. Mukaan mahtuu ystävyyttävyyttä ja rajojen kokeilua sekä koulumaailma omine kommervenkkeineen. Toisinaan Raparperi ystävineen pääsee käyttämään salapoliisin taitoja arvoitusten ratkaisemiseksi.

Hulkon kirjat tempaavat hyvin mukaansa. Juoni on hyvä ja siinä on helppo pysyä perässä. tarina on senverran mielenkiintoinen, että kirjan lukee kerralla, koska sitä ei millään malta laskea käsistä alas. Kirjan iso teksti mahdollistaa myös juuri lukemaan oppineenkin lukukokemuksen ja sen, että hekin saavat viihtyä hyvän kirjan parissa. Kirja-sarjassa parasta on ehdottomasti se, että se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Vaikka päähenkilö onkin tyttö, mahtuu geoetsivien porukkaan myös poikia, joiden kanssa kaikki ei aina mene ihan niin kuin strömsössä. Ennen kaikkea kirjoja lukiessa saa nauraa ja jännittää.

Vaikka sarjassa on geokätköily vahvasti esillä ja kirjoissa vilahtelee geokätköilyn termistöä, sopii kirjat myös hyvin niille lukijoille, jotka eivät geokätköilyä harrasta. Kirjojen takasivuilta löytyy pieni geokätköilysanasto lukijoille. Jokaisesta Geoetsivät kirjasta löytyy myös oma mysteerikätkönsä, jonka voi yrittää itse ratkaista. kenties sarjan myötä, joku löytäisi itselleen myös uuden hyvän harrastuksen.

Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus on Hulkon ensimmäinen lastenkirja ja teos palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla.

  • Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus. 2013
  • Geoetsivät ja vaeltava aave. 2013
  • Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus. 2014
  • Geoetsivät autiolla saarella. 2014.
  • Geoetsivät ja vesiseikkailu. 2015.
  • Geoetsivät ja salaperäinen Sasu. 2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!