Lukumaraton 2016 on takana

Kuten jo eilisessä kirjoituksessa tuumasin, että bongasin tämän vuoden lukumaratonin ja päätin siihen osallistua. Mukana oli kaiken kaikkiaan ainakin 94 henkilöä. Ja kaikkea muuta -blogin kautta pääset näppärästi katsomaan osallistuneiden listaa ja vilkaisemaan muiden kokemuksia ja lukulistaa. Kylläpä kannatti, vaikka kieltämättä on pakko tuumata, että olipahan urakka. Aloitin maratonurakan 10.7. Klo 11.45 ja päätin sen 11.7. Klo 11.45. Takana on luettuja sivuja 939.
Maratonin lukulista muotoutui matkan varrella ja tältä näyttää kokonaisuudessaan tuo lukulista:
  1. Diana Gabaldon Matkantekijä: Muukalainen 337 sivua
  2. C. S. Lewis Narnia 1: Velho ja leijona 238 sivua
  3. C. S. Lewis Narnia 2: Prinssi Kaspian 284 sivua
  4. Diana Gabaldon Matkantekijä: Sudenkorento 85 sivua
Aloitin koko luku-urakan tuosta Diana Gabaldon Muukalainen -kirjasta, jonka olin aloittanut jo aikaisemmin. Kirja oli äärimmäisen hyvä ja mielenkiintoinen, mutta samalla todella hidas lukea. Kirjassa on pieni teksti ja lukemiseen joutui keskittymään ihan kunnolla. Tuon 337 sivun lukemiseen, joka oli aloitus hetkellä kirjasta jäljellä meni aikaa kaiken kaikkiaan kuutisen tuntia. Tuskattuvan pitkä aika noin lyhyen kirjan lukemiselle. Mikä lie sitten tökkikään.. 
Ensimmäisen kirjan jälkeen oli yksinkertaisesti pakko saada kevyenpää luettavaa. Hetken tulin pyörineeksi kirjahyllyn ääressä ja siinä tutkaillessani muistin uhonneeni tämän loman aikana lukevani Narnian tarinat, joten oli luontevaa siirtyä niihin. Narnian Velho ja Leijona olikin helppolukuista ja nopea tempoista, tosin siihenkin urakkaan tuhraantui viitisen tuntia. Tuohon viiten tuntiin toki mahtuu myös paljon lukemattomia hetkiä, sillä yritin epätoivoisesti varata risteilyä samaan aikaan siinä onnistumatta. Niin ja ystävän puhelukin osui tuohon väliin samoin kuin miehen töistä haku ja kauppareissu. 
Toinen Narnia kirja Prinssi Kaspian taas puolestaan meni nopeasti. Etenkin kun lukemisesta tipahtaa pois pakollinen yöuni ja illalla miehen kanssa vietetty laatuaika Stargaten Universen parissa. Niin ja ruuanlaitto ja koiran ulkoilutus. Kirja oli kuitenkin nopea tempoinen ja helppo lukea ja tekstikin oli sopivan kokoista niin ei tarvinnut lukiessa tihrustaa.
 

Viimeinen kirja oli taas puolestaa pakko aloittaa vielä kaksi tuntia ennen ajan loppumista. Valitsin viimeiseksi kirjaksi Diana Gabaldonin Sudenkorennon, joka jatkaa muukalaisen tarinaa. Sarja on vienyt minut ihan kokonaan mukaansa ja onneksi hyllyssä komeilee lähes koko sarja. Tuota kirjaa ehdinkin lukemaan sen 85 sivua ennen maratonajan päättymistä. Ja kuinka vaikeaa olikaan laskea kirja kädestä ja pysähtyä hetkeksi tekemään raporttia suorituksesta.
Kaiken kaikkiaan tosiaan luettuja sivuja sain kasaan 939 ja olen tuohon äärimmäisen tyytyväinen. Ehdin pitämään itsestäni huolta tuon sivunmäärän ohella. Syömään, lepäämään ja tietysti hetken ulkoilemaan. Näihin kirjoihin palaan vielä myöhemmin tarkemmin, mutta tässä vaiheessa voin jo sanoa, että jokainen näistä kirjoita on oikeasti lukemisen arvoinen ja ne kyllä koukuttavat ja vetävät puoleensa ihan urakalla. Olihan tämä kokemus ja jos vain ensivuoden lukumaraton osuu hyvään saumaan niin olen ehdottomasti silloin taas mukana. 

Suurkiitokset siis maratonin järjestäneelle taholle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!