Joulukuun superlukumaratonin lukulista (25.12.)

1. Amy, numero seitsemän. Replica. Marilyn Kae, 1999. Juva, WSOY.

Kirjassa sivuja 187. Replica-sarja on nuoruus vuosieni yksi luetuimmista kirjoista. Koko sarja on täynnä jännitystä ja seikkailuja kloonatun supertytön kanssa. Amy on 12 vuotias, täydellinen tyttö, jota aletaan seuraamaan kameran kanssa. Hänen äitinsä lopulta kertoo, ettei Amyn toistuvasti näkemä näkemä painajainen olekaan painajainen vaan muisto varhaislapsuudesta. Kirjan edetessä Amy huomaa olevansa erilainen kuin muut ikäisensä ja lopulta hän saa äitinsä kertomaan totuuden itsestään.

Vaikka, olen lukenut kirjan ties kuinka monta kertaa, tempaa Amyn tarina minut aina mukaansa. Kirja on helppo ja nopea lukuinen ja suosittelen sitä lämpimästi kaiken ikäisille, vaikka kirja onkin tarkoitettu nuorille.
2. Amyn takaa-ajo. Replica. Marilyn Kaye, 1999. Juva: WSOY


Kirjassa on 154 sivua ja se on helppo ja nopea lukuinen. Kirja jatkaa Amyn tarinaa ja on Replica sarjan toinen osa. 


Amy painii sen kanssa, että ketkä ovat luottamuksen arvoisia ja keille hän voi uskoa salaisuuden, joka paljastuessaan väärille ihmisille saattaisi hänet ja hänen äitinsä pahimmillaan hengen vaaraan. Lopulta Amy antaa periksi ja jakaa salaisuutensa, jotta hänen olisi helpompi olla. Kirjan lopussa Amy saa nähdä kaltaisensa.
3. Runotyttö maineen polulla. L. M. Montgomery, 2017. BON/WSOY. 

Aika palata Runotytön maailmaan. Sain loman kunniaksi hankittua Runotytön toisen ja kolmannen kirjan, joten lukusuunnitelmat sen myötä myötä uusiksi. Kirjassa on kaiken kaikkiaan 376 sivua, joten luettavaa riittää. 
Päivän lukusaldo oli 412 sivua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!