Avoliitosta avioliittoon àla Bones

Oletko koskaan katsonut Bonesia? Jos olet niin tiedät, kuinka hän ajattelee kaiken järjen ja tieteen kautta. Siis aivan kaiken. Joten hämmästyttääkö ollenkaan, jos kerron Bonesin tuumanneen, ettei avioliitto muuttanut hän ja Boothin tilannetta mitenkään?

Bones ei toki ole ainoa, joka ajattelee näin, sillä itsekin kuulun tähän joukkoon. Mieheni ja minä asuimme reilut viisi vuotta yhdessä ennen kuin pääsimme alttarille asti sanomaan tahdon. Meidän kohdallamme suurin muutos oli se, että minulla vaihtui sukunimi ja avoliittoon tuli yksi i-kirjain lisää. Muusta tuota ei juurikaan huomaa. Samalla tavalla sitä tulee oltua ja elettyä.

Bones sanoi ystävälleen, että Booth ajattelee kaiken olevan avioliiton myötä paljon ihanampaa. Ruoka maistui kuulemma paremmalta, seksin olevan kiihkeämpää ja aurinkokin paistoi paljon kuumemmin. Tosin auringon kuumuus oli Bonesin mielestä täysin selitettävissä ilmaston muutoksella. Ja missään muualla ei avioliitto kuulemma hänen mielestään tunnut paitsi vasemmassa kädessä, mutta sormukseenkin tottuu ajan myötä.

Niin.. Enhän minä todellakaan voi täysin allekirjoittaa Bonesin näkemystä, vaikka avioliitto ei meillä juuri muuta muutosta tuonutkaan kuin sen, että sukunimi muuttui ja yksi sormus tuli lisää vasemman käden nimettömään. Boothin tavoin olen saanut nimittäin huomata sen, että avioliiton myötä maailma on oikeasti ihanampi ja kaikkea sitä ihanuutta ei mitenkään voi selittää ilmaston muutoksella. Meillä avioliitto pohjautuu rakkauteen ja toisen kunnioittamiseen sekä arvostamiseen. Keskinäinen luottamuskin on oleellinen tekijä.

Bones yrittää ajatella kaiken järjellä ja tieteellä, mutta ei rakkautta voi sillä tavalla hahmottaa. Ei rakkauteen ole olemassa mitään tieteellistä kaavaa eikä se puhu järjen kieltäkään. Rakkaus on jotain sellaista, minkä voi kyllä aistia ja nähdä, mutta kyllä siinä on mielestäni tiede aika kaukana.

Rakkaus, se on syy avioliittoon. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!