Rakkausviikko - Parisuhdetta ja ystävyyttä ála Mikki ja Minni HiiriMinni ja Mikki ovat olleet pariskunta jo ties kuinka pitkään. Is nostikin heidän esille rakkausviikon kunniaksi. Toisaalta jos katsomme Minnin ja Mikin parisuhdetta tarkemmin, niin saamme huomata, että samat asiat pätevät myös ystävyyteen.

Ehkä yksi Minnin ja Mikin onnen salaisuus on se, että he ovat aikojen saatossa oppineet hyväksymään toisensa juuri sellaisina kuin ovat. He tietävät toistensa viat ja sen missä tilanteissa toinen saattaa helposti unohtaa ihan mitä vain. Niin ja ennen kaikkea se, ettei kumpikaan heistä aristele myöntää sitä, että olisi ollut väärässä. 

Mielestäni ehkä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista niin parisuhteessa kuin ystävyydessäkin on se, että rehellisesti ja avoimesti voi myöhtää erehtyneensä. Omien virheiden myöntäminen ei koskaan saisi olla liian vaikeaa. Vain virheiden kautta voi oppia jotain uutta. Jos ei mitään muuta niin ainakin itsestään. Myös toisen hyväksyminen sellaisenaan on hyvinkin olennaista. Ei toista voi muuttaa olemaan sellainen kuin hän ei oikeasti ole, mutta itsessään voi aina tehdä pieniä muutoksia ja hyväksymisestä on hyvä aloittaa. 

Kuvahaun tulos haulle mickey and Minnie mouse kissMikin ja Minnin taipaleella ei kaikki ole aina mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mikki innokkaana salapoliisina unohtaa töiden kutsuessa kaiken muun. Myös treffit Minnin kanssa. Kuinka paljon Minnillä onkaan ollut siinä kestettävää ja kerta toisensa jälkeen anteeksi annettavaa. Mikki on kuitenkin oppinut sen olennaisemman, nimittäin pyytämään anteeksi. 

Anteeksi on loppupelissä hyvinkin pieni sana, mutta aika usein huomaa, että sen sanominen on todella vaikeaa. Niin ja toisaalta jos aina ollaan vain pyytämässä anteeksi ja silti ei tapahdu mitään muutosta niin kyllähän sana kokee siinä tietynlaista inflaatiota. Helposti tulee mieleen, että toisen pyytäessä anteeksi, ei hän sitä oikeasti takoita, sillä sama meno jatkuu kuitenkin ja kaikki olisi kuin pois pyyhittyä yhden pienen sanan takia. 

Onhan se näin ystävyydessäkin. Ystävä, joka on aina myöhässä tai peruu viime tipassa ja pyytää anteeksi, ei loppupelissä ole kiinnostunut ystävänsä asioista. Se ei ole toisen arvostamista, jos aina saa odottaa tai miettiä loppuun asti, että tuleekohan hän tällä kertaa paikalle. Kaikkea ei anteeksi-sanalla kuitenkaan voi korjata. 

Minni on saanutkin monta kertaa huomata sen, että Mikki ei aina muista ilmestyä treffeille tai jotenkin ihmeen kaupalla Mikin vuoksi kauneushoito menee pieleen. Toisaalta myös Mikki on varmasti saanut pettyää siihen, että hänen antamalleen lahjalle onkin käynyt köpelösti. Kuitenkin heistä molemmat ovat huomanneet myös sen, ettei se tilanne aina vaihtamalla parane. Niin ja toisaalta saattaahan sitä kuka tahansa huuhtoa esimerkiksi lahjaksi saadun puhelimen vaikka vessanpöntöstä alas. Joten vahinkojahan sattuu kaikille. 
Kuvahaun tulos haulle mickey and Minnie mouse kiss

Minnin ja Mikin vinkit kestävään parisuhteeseen ja ystävyyteen siis vielä kootusti:

 - Hyväksy toinen juuri sellaisena kuin hän on.
 - Älä yritä muuttaa toista.
 - Pyydä ja anna anteeksi.
 - Aina ei tarvitse olla oikeassa.
 - Omat virheet voi aina myöntää.

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!