Lukulista - Muukalainen

Kiinnostaako historia värittämä rakkauskertomus, joka lennättää sinut halki vuosi satojen vanhaan Skotlantiin? Onko Outlander -sarja tuttu? Sanooko nimet Claire ja Jamie mitään?

Muukalainen on Diana Gabaldonin romaani, joka aloittaa matkantekijä -sarjan. Moni tuntee sarjan myös Outlander-nimellä televisiosarjan mukaan. Muukalainen on kirjana hyvin puoleensa vetävä poikkeuksellisen juonensa ansiosta. Kirja avaa ovet aikamatkalle ja rakkaudelle, jonka takia saa tehdä töitä. Rakkaudelle, joka kestää vuosi satoja.
Eletään 1940 -lukua ja sota on juuri loppunut, kun kirjan päähenkilö Claire on aviomiehensä kanssa lomamatkalla Skotlannissa ja Claire päätyy kivipaasien kautta 1700-luvun Skotlantiin. Monien mutkien kautta Claire päätyy naimisiin Jamien kanssa, koska se on ainut keino pelastautua Randalin käsistä. Claire ja Jamien kokevat seikkailuita moneen junaan, kuten sen kun Clairen oli syytettynä noituudesta tai kun Claire auttoi Jamien pakoon pahamaineisesta vankilasta. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta tai ehkäpä juuri kaikkein heidän kokemieen tapahtumien takia heidän välilleen syntyy luja rakkaus ja luottamus.

Kirjan tapahtumat ovat moni puolisia ja nopea tempoisia. Kirjaa lukiessa on oltava valppaana, jotta pysyy kärryillä monista henkilöhahmoista ja käänteissä. Alussa kirjaan oli vaikea tarttua pienen tekstin vuoksi, mutta mitä pidemmälle kirjaa luki, sen vaikeampi sitä oli käsistä laskea pois.
Koen kuitenkin velvollisuudekseni varoittaa teitä lukijoita: tähän kirjaan jää koukkuun. Ei aikaakaan kun huomaat hankkineesi kaikki mahdolliset kirjat itsellesi, jotka vähäänkään liittyvät sarjaan. Näin kävi myös minulle. Kirjoka itselleen haluavalle suosittelen divareita. Heiltä löytyy ainakin aikaosempaa painosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!