Lukulista - Valinta

Oletko lukenut Nälkäpeli -trilogian tai Outolintu -trilogian? Luitko kirjan huomaamattasi loppuun ja jäitkö odottamaan seuraavan kirjan aloitusta kädet lähes täristen?

Kiera Cassin Valinta (2016, pokkaripaja) on luonteeltaan hyvin samankaltainen kirja kuin nälkäpeli tai outolintu. Kirja on kirjoitettu taidokkaasti minä kerronnan kautta ja se ottaa otteen lukijaansa. Lukemista on vailea keskeyttää ja vielä vaikeampaa on odottaa seuraavan osan ilmestymistä. 

Kirjan päähenkilö America Singer on yksi kolmestakymmestäviidestä tytöstä, joista prinssin olisi tarkoitus valita itselleen puoliso. Valinta on itsessään merkittävä keino paeta omaa elämää, joka on syntymähetkellä päätetty sen mukaan mihin kastiin ihminen on syntynyt. 
America ei kuitenkaan haluaisi osallistua valintaan, sillä hän on jo löytänyt sydämensä valitun, mutta äitinsä painostuksesta päättää ottaa osaa valintaan. Hän päättää yrittää vastaa prinsiin ihastunista ja siinä samalla hän pääsee valinnassa pitkällä, mutta erinäisten tapahtumien vuoksi valintaa joudutaan kiirehtimään ja Prinssi Maxonin joutuu tekemään isoja ratkaisuja. 

Samaan aikaan kun kirja on jännityshermoja kutkuttavaa luettavaa kapinallisineen ja rakkauden koukeroineen, on America kuitenkin ihan tavallinen nuori nainen, joka joutuu ison muutoksen eteen elämän muuttuessa ihan täysin ympärillä. Ainut varma asia kirjassa on se, ettei Americalla ole enää paluuta entiseen. 

Valinta on sarjan ensimmäinen osa ja sarjan toisen osan pitäisi ilmestyä suomen kielisenä 19. syyskuuta. Innolla odotan selection -sarjan toista osaa, Eliittiä,  luettavaksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!