Hyvä kertomus + musiikki + elokuva = Loistava musikaali

Mieheni kummastelee välillä mieltymystäni musikaaleihin. Yleensä hän ehdottelee, että miten olisi jos viettäisit vaikka päivällä aikaa niiden parissa, siis silloin kun hän on töissä. Ja kun kyselen, että eikö hän haluaisi nähdä niin vastaus on tuttu ja turvallinen: Olen nähnyt ne jo. Miksi katsoisin uudestaan?

Eilen vietinkin laatuaikaa television kanssa miehen ollessa töissä. Olo kun ei ollut kovin häppöinen ja treenille en viitsinyt sen vuoksi lähteä, valitsin kaksi mahtavaa musikaalia, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Mamma Mia ja Moulin Rouge. Tällä kertaa en kuitenkaan kerro molemmista vaan pelkästään niin paljon rakastamastani Moulin Rougesta, jonka voisin katsoa uudestaan ja uudestaan.

"Moulin Rouge! on vuonna 2001 valmistunut elokuvamusikaali, jonka on ohjannut Baz Luhrmann. Se kertoo nuoresta kirjailijasta, Christianista, joka rakastuu Moulin Rouge -kabareen näyttelijään ja kurtisaaniin, Satineen." (Wikipedia) Elokuvaan sain ensikosketuksen opiskellessani ensimmäistä ammattitutkintoani. Silloin katsoimme tämän ihanuuden opiskelukavereideni kanssa koulun asuntolassa. Sen jälkeen tämä onkin ollut sillä listalla, että se on nähtävä joka kerta kun se televisioista näytetään. Minun onnekseni viimeksi kun huomasin, että tämä tulee taas, tallensin sen digiboksille, jotta voisin katsoa milloin vain tämän upean ja koskettavan
 rakkaustarinan uudestaan ja uudestaan.

 Niin Moulin Rouge on nimen omaan rakkaustarina, tarina nuoresta kirjailijasta ja kurtisaanista, jotka rakastuvat toisiinsa palavasti. Mutta samalla tämän voisi omalla tavallaan luokitella tämän päivän Romeoksi ja Juliaksi, sillä heillä ei ole lupaa rakkauteensa. Kurtisaani on luvattu itse herttualle ja pantiksi on laitettu itse Moulin Rouge.

Herttualle selviää kirjailijan ja kurtisaanin rakkaus ja hän uhkaa tappaa kirjailijan. Niin kuin Romeossa ja Juliassa, ei myöskään Moulin Rougessa suuri rakkaus voita. Mutta ei saanut herttuakaan rakastettuaan.


 

Musikaali on hyvin koskettava. Yksi ehdottomasti parhaita, joita olen koskaan nähnyt. Tarina ja musiikki tukevat loistavasti toisiaan ja ne tekevät tästä musikaalista täydellisen kokonaisuuden.

Suosittelen lämpimästi katsomaan tämän. Tosin nenäliinapaketti on aika hyvä valinta musikaalin kaveriksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!