Sähköllä toimivat laitteet ja hieman muutakin..

Voit aloittaa lukemalla erään tuttavani blogia, jossa hän kertoo perehtyvänsä uuden kotinsa kodinkoneisiin ja muihin laitteisiin. Noh kaikkihan ei ole mennyt ihan niin kuin strömsössä. Siis oikeasti. Minulla on kylläkin ollut ihan äärimmäisen nautinnollisia lukuhetkiä, kun olen saanut hekottaa ja virnuilla ja lisäksi nauraa vedet silmissä. Mahtavaa ja kiitos blogin pitäjälle, joka jaksaa meille kirjoittaa kaikesta tuosta ihmeellisestä kodinteknologiasta mitä heiltä löytyy. Innolla siis odottelen lisää. :)

Muistattekos tämän?


Olemme miehen kanssa sopineet, että minun ei tarvitse ymmärtää kodinkoneita ja muita laitteita tai osata olla niiden kanssa, niin kauan kuin ne toimivat sähköllä. Tulen niiden kanssa kyllä toimeen, mutta usein yritän lämmittää uunia valolla ja sitä rataa. Lisäksi tunnetusti minun pinnani on suhteellisen lyhyt ja napsahtaa helposti poikki, joten pienet, ikkunasta mahtuvat sähkölaitteet saattavat toisinaan joutua vaaraan, etenkin jos he ovat toimimisen kanssa eri mieltä kuin minä. Niin ja pesukoneesta löytyy valo.

Meidän kodinkoneet ovat kuitenkin jossain määrin hengettömiä. Mitä nyt astianpesukone harrastaa musiikin soittamista ja ompelukone suoranaista vittuilua, etenkin silloin kun sitä oikeasti tarvitsisi. Mutta muuten ne tuntuvat toimivan juuri niin kuin niiden pitääkin. Meillä ei ole pikkulapsille pahaa tahtovia imureita tai uuneja, tosin ei meillä kyllä ole niitä lapsiakaan. Mutta onko koira rinnastettavissa lapseen?

Löytyy kyllä koira, mutta ei lapsia. Koira, jonka pitäisi olla peloton vahti. Ja paskat sanon minä. Kun paukkuu tai jyrisee, se kiipeää syliin turvaan tai piiloutuu pöydän alle tai vessan perimmäiseen nurkkaan. Niin ja häntä koipien välissä. Emme siis poistu ukkosella tai uutena vuotena mihinkään.

Niin ja löytyy auto, tai oikeastaan kaksi.Toisessa toimii lähes kaikki. Siis lähes. Löytyy automaatti-ilmastointi, joka on kytketty lämpömittariin. Näppärää eikös. Tai niin ainakin maalaisjärjellä ajattelisi. Kun on pakkasta niin ilmastointi lämmittää ja kun on helle, se viilentää. Kun se näin toimisikin. Mutta auto näyttää lähestulkoon aina pakkasta, on sitten talvi tai kesä. No toinen auto puolestaa rämisee ja kolisee, ei toimi takalasin pyyhin ja takakonttikin hieman äksyilee.


Mutta ei meidän elämä ole ollenkaan niin jännää kuin on tuon Linnunradan käsikirja kodintekniikkaan -blogin kirjoittajalla. Onneksi. Meillä ei ole lymyävää sähköä vaan tiedän saavani tarvitsemani sähkön oikeasti siitä pistorasiasta. Meidän valot ei myöskään leiki discoa. Olemme onnekkaita kyllä siinä suhteessa...Kommentit

  1. Kiitos vaan. Eikös olekin kiva kun huomaa, että omassa kodissa onkin oikein mukavasti asiat ;) En voi saada itkupotkuraivaria, vaikka sitäkin olen harkinnnut. Minä asun täällä. Mun on kesytettävä nämä oliot.
    t. Päivi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun superlukumaraton

Lukumaraton lähestyy

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta