Täyttä Elämää - kooste

Pertti Kurikan nimipäivät nostivat pinnalle sellaisen ryöpyn, että ihan häkellyin. Samalla PKN toimi myös isojen asioiden esille nostattajana. Niin puolesta kuin vastaankin. Tämä postaus on viimeinen Täyttä Elämää -teemaviikon postauksista.

Teema viikkoon onkin mahtunut kaikenlaista. Meriannen kävi vierailulla kertomassa kohtaamisestaan pyörätuolitytön kanssa ja Anun kautta saatiin muistutusta siitä, että myös vammaisilla on oikeus harrastaa. Lisäksi kirjoittelin itse siitä, että jokaisella on oikeus näkyä ja kuulua samoin kuin että, jokaisella oikeus rakkauteen. Otin esille myös sen, että laitosasuminen ajetaan alas.

Mistä siis todellisuudessa on kyse? Kyse on ennen kaikkea tasa-arvosta siitä, että vammaisella pitäisi olla yhtänäiset oikeudet kuin muillakin. Suomalaiset heräsivät mielestäni vammaisuuskysymyksiin PKN:n pääsystä Euroviisuihin.

Vaikka teeman nosto on ollutkin helppoa PKN:n saavutuksen vuoksi, on monesta tähän aiheeseen liittyvästä asiasta vaikea kirjoittaa. Ja työkiireet eivät ole helpottaneet ollenkaan päivitystahtia. Tulen varmaan jatkossakin vielä palaamaan Täyttä Elämää -viikon teemaan jollain tavalla. Jos ei muuten niin partion puolella.

Tässä vielä koontina koko teemaviikon sisältö:
Täyttä Elämää - Kehitysvammaisten arkea
Täyttä Elämää - Vieraskynässä Meriannen
Täyttä Elämää - Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi
Täyttä Elämää - "Vammaisuus kuuluu partioon" vieraskynässä Anu
Täyttä Elämää - Jokaisella on oikeus rakkauteen
Täyttä Elämää - laitosasumisen alas ajo
Täyttä Elämää - Iltasanomien uutiskooste

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!