Kesän lukulista: Divergent -sarja


Divergent -sarja on Veronica Rothin kirjoittama trilogia, joissa pääpaino on erilaisuudessa sekä kieroon kasvaneesn yhteiskunnan ongelmissa. Sarjan fanisivut tietävät kyllä kertoa, että sarjan kokonaisuuteen olisi tulossa vielä ns. yksi kirja. Tai oikeastaan eo voida puhua sen kuuluvan samaan sarjaan, vaikka se todellisuudessa kuitenkin kuuluu.

Sarjan ensimmäiseen osaan lähestyin elokuvan kautta. Harvionaista, sillä yleensä olen lukenut kirjan ensin. Elokuvan nähtyäni tuli kuitenkin sellainen olo, että tuo on aivan pakko lukea ja tyypillisesti kirja on paljon parempi kuin elokuva, vaikka nälkäpeliin verrattuna elokuva oli loistava tiivistys kirjasta. Outolintu -kirja tuli ahmittua hyvinkin nopeasti ja onneksi olin ostanut kakkos kirjan valmiiksi, sillä Rothin kerronta vei minut kokonaan mukaansa ja olin koukussa. Nälkäpelin tavoin Digervent -sarjassa kerronta tapahtuu minä muodossa. Pakko kyllä todeta, että toetyn tyylisissä kirjoissa se vaan toimii huomattavasti paremmin kuin toisissa.

Digervent -trilogiaa lukiessani huomasin, että mikä tahansa asia saattoikin yhtäkkiä kääntyä päälaelleen. Arvaamaton on ehkä paras termi kuvaamaan koko sarjaa. Kuitenkin sarjan sisään mahtui tarinaa ystävyydestä ja ylipäätään ihmisuhteista sekä anteeksi antamisesta.Niin ja rakkaustarinaa unohtamatta sekä paljon yllätyksellisiä juonen käänteitä, jotka pitivät jännityksen yllä loppumetreille asti.

Kokonaisuudessaan lukukokemus oli aivan huikea! Näihinkin kirjoihin tulen aivan varmasti palaamaan uudestaan ja uudestaan. Suosittelen lämpimästi sekä lukemaan kirjat että katsomaan sarjan ensimmäisen elokuvan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun superlukumaraton

Lukumaraton lähestyy

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta