1. luukku käsityöblogien joulukalenteriin

Päätin osallistua käsityö blogien yhteiseen joulukalenteriin. Tänään aukesi myös Made by Emilia blogissa 1. Luukku ja huomenna kalenteria pääsee seuraamaan Villananna ja Ideoi blogeissa. Tervetuloa seuraamaan yhteistä joulukalenteria.

Joulukuun puolessa välissä on jälleen se hetki, kun tasaseen tahtiin alkaa postilaatikosta tipahdella joulukortteja toisensa perään. Joulumerkillä varustetut joulukortit tuleekin laittaa postiin viimeistään 14.12., jotta ne ehtivät jouluksi perille. Pakettien kanssa voi halutessaan odottaa hieman pidemmälle, sillä posti lupailee, että vielä 21.12. postitetut paketit ehtisivät aatoksi kuusen alle.
Monet tietävät, että olen äärimmäisen huono lähttämään kortteja mihinkään. Yleensä saan joko kortit tehtyä ja ne vielä kirjoitettuakin ja sitten ne unohtuvat pöydän kulmalle lojumaan ja löydän ne joulun jälkeen. Olenkin tässä vuosien saatossa ehtinyt jo oppimaan sen, että turvallisinta on jättää vuosi kortista pois, sillä jos unohdus sattuu, voi kortit hyödyntää seuraavana vuonna.
Tänä vuonna otin itseäni niskasta kiinni ja vieläpä hyvissä ajoin. Päätin kerrankin lähettää joulukortit eteenpäin ja vielä kaiken lisäksi väkertää kortit ihan omin pienin kätösin. Katselin kyllä pinterestistä kaikkia niitä ihania joulukortteja ja tuumasin, etten vaan saa aikaiseksi mitään sen kummallisempaa. Halusin, jotain helppoa ja yksinkertaista, mutta kuitenkin kivan näköistä. Tarvitseeko kaiken olla aina niin moni mutkaista ja hankalaa. Pinterestiä selaillessa eteen alkoi nopeasti tulla ihania joulukuvia. Juuri sellaisia, jotka sopivat hyvin  joulukorttiin. Nämä ihanaiset kuvat olikin sitten pakko koota yhteen kansioon jemmaan, jotta vuoden päästä ei tarvitsisi aloittaa alusta.
Näiden korttien valmistamiseen on käytetty vain valmiita korttipohjia, liimaa, saksia ja tussi kirjoittamista varten. Tokihan korttien kanssa voisi näperrellä enemmänkin ja laittaa vaikka hilettä lumisateeksi. Näiden korttien tarkoitus oli kuitenkin vain muistaa ystäviä pitkin maailmaa. Korttien sisäpuolelle olen kirjoittanut vielä kirjetyylisen joulutervehdyksen.
Ja jostainhan sen yleensä huomaa, että jonkin asian tekeminen kannattaa lopettaa hetkellisesti. Siinä vaiheessa kun korttipinot menevät sekaisin ja kuvat päätyvät pohjiin ihan miten sattuu oli oikeasti parempi lopettaa touhu siihen paikkaan. Vielä ehdit itsekin tehdä joulukortit, vaikkapa tähän samaan tyyliin kuin minäkin tein omani.

 Oikein hyvää joulun odotusta kaikille!

Kommentit

 1. Kauniita kortteja. :) Kiitos osallistumisesta. Linkitin sinun postauksen ryhmään joulukalenteri kuvan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva osallistua. :)
   Tuolta löytyykin linkit kuvakansioon, johon korttien kuvat ovat koottu :)

   Poista
 2. :D nyt on pakko mainita tuosta yhteydestä: blogin nimi ja kuvien liimaaminen kortin takakanteen. Hienoja kuvia, menen katselemaan heti tämän kommentin jälkeen lisää. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, sopinee aivan loistavasti juurikin tänne. Sarjassamme näitä, ettei töissä kannata kortteja väkertää :D Käy ihmeessä kurkkaamassa, jos sieltä löytyisi sopivia kuvia ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!