Ripaus sotkua ja sekamelskaa sekä saavillinen tempperamenttia, sisukkuutta ja periksiantamattomuutta. Tekevälle sattuu ja tapahtuu. Kirjoituksia arjen hulinoista ja touhuista ja lapsettomuudesta sekä rakkaudesta geokätköilyyn sekä käsitöihin.


Translate

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: 18. Luukku

Neljäs adventti, neljä kynttilää. 
Ihan kohta laskeutuu rauha, vuoden odotetuin hetki.

Siivoukset vaiheessa ja ompelukone virittämättä. Laatikossa kasa valmiiksi leikattuja ja neulotettuja kankaita. Pitäisi vielä yhdet kaavat piirtää ja kankaat leikata. Ehkä ehdin tänään nipistämään niille hieman aikaa jostain kohdasta.  Pitäisi myös istua alas ompelemaan. Tekemistä riittää, ei vain ompelujen kanssa vaan muutenkin.

Kuvittelin aloittaneeni lahjojen teon ajoissa. Osan tekemisen aloitin jo syyskuun alussa ja nekin lahjat ovat vielä kesken. Toki suurin osa lahjoista on jo hankittu ja ne ovat kauniisti paketeissa odottamassa, mutta vielä tekemistä riittää.

Eilen laitettiin kuusi pystyyn. Koristeita olin miettinyt kerrankin etukäteen. Jotain hillittyä, sopivassa suhteessa. Punaista, valkoista ja hopeaa. Mies katseli koristeltua kuusta. Näyttää kuulemma sisustuslehden kuuselta. Ei mitään liikaa, eikä liian vähän. 


Tänä vuonna piti jouluksi siivota kaapit ja kaapin päälliset. Taidan kuitenkin jälleen turvautua Marttojen joulusiivous ohjeeseen. Jos et meinaa kaapissa tai sen päällä viettää joulua, ei sitä tarvitse siivota. Aloitin kyllä joulusiivouksen ajoissa, mutta sitten tuli arki vastaan ja työkiireet veivät voiton ja flunssa iski päälle.

Ehkä vielä ehdin laittaa kodin joulukuntoon. Paljoa se ei kyllä vaadi. Muttaa aikaa siihen menee kuitenkin. Tänä vuonna en kuitenkaan yritä hidastaa joulun saapumista sen vuoksi, että olisi paljon tekemistä. Se tehdään mikä ehditään ja loppu jää tekemättä. Kynttilän valossa ei sotku erotu ollenkaan niin selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti