Joulukalenteri: 8. Luukku

Eilen illalla vietin ystäväni kanssa iltaa kädentaitojen merkeissä. Olimme jo aikaisemmin sopineet tekevämme jotaon yhdessä ja sitten hän oli löytänyt jostain joulukranssi kurssin. Vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja sellaiselta, että sinne oli ehdottomasti päästävä mukaan.
Kurssi järjestettiin Järvenpään kukkatalolla. Kurssin hintaan kuului materiaalit ja tarvikkeet sekä tietysti työn osuus. Käytössämme oli sinikatajan oksia sekä jotain kuusta, jonka nimeä en nyt tietenkään enää muista. Kranssia lähdettiin kasaamaan olkipohjalle.
Ensin pilkottiin kuusen oksia pienemmiksi, samoin kuin katajan oksia. Sen jälkeen rautalangan avulla aloimme hahmottelemaan kranssipohjaa. Toiset kiinnittelivät havuja ja oksan pätkiä tiivimmin ja ja toiset vapaammin. Itse lähden ensin kasaamaan ympärystä ja muutamia havun paloja laittelin muutenkin. Tämän jälkeen asettelin katajan oksia paikoilleen ja sitten vielä täydensin kuusen oksilla. Kun pohja oli valmiina oli aika ruveta miettimään koristusta.
Itse käytin koristeena eukalybtysta, kullattua saniaisen luurankoa, käpyjä ja pihlajanmarjoja. Koska kranssipohjani oli varsin eläväisen oloinen, joutui tarkkaan miettimään koristeiden käyttöä. Toisaalta luonnon materiaalien hyödyntäminen oli minulle luontaista ja rönsyilevän pohjan vuoksi ei kransiin tuntunut sopivan kanelitangot ja muut koristeet ollenkaan. Kranssihakasten piiloon saaminen olikin sitten toinen juttu ja niiden päälle liimasin vielä havunpaloja.
Kranssista tuli mielestäni kiva ja tekijänsä näköinen. Koiruuskin siitä piti niin paljon, että yritti iltalenkin jälkeen hakea sen ulko-ovesta roikkumasta.

Onko teillä kranssi ulko-ovessa? Teitkö itse vai hankitko jostain muualta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!