Haaste 2 - 11 asiaa ja kysymystäTämän haasteen sain Mammalaiffiin Millalta jo aikaa sitten, mutten ole ehtinyt tähän aikaisemmin vastata. Haasteen säännöt ovat hyvin yksin kertaiset ja selkeät. Haastettu kertoo 11 asiaa itsestään ja vastaa sen jälkeen haastajan 11 kysymykseen. Kun tämä kaikki on tehty haastettu esittää 11 kysymystä ja haastaa seuraavat 11 bloggaajaa.

11 Asiaa minusta:

1. Teoriaa Miehistä -sarja on blogiurani alkutaipaleelta. Tuohon sarjaan olen hukuttanut kaikki feministiset ajatukset. Sarjaa olen kirjoitellut suurella intohimolla ja nautinnolla.
2. Olen liikunnallinen ihminen, vaikkei sitä heti uskoisikaan.

© J.T, 2006
3. Olen osallistunut musikaaliin lukioikäisenä. En saanut pääroolia, koska musiikinopettaja halusi minut kuoroon vahvistukseksi. Hyvä niin.
4. Olen vasta aikuisiällä löytänyt oman paikkani.
5. Rakastan kirjoittamista ihan yli kaiken. Olen oikeastaan kirjoittanut siitä asti kun olen osannut kirjoittaa.
6. Olen äärimmäisen huono keksimään asioita itsestäni.
7. Yritän tuoni ohella tehdä kehitysvammaisten rippikouluun opettajan opasta sekä kirjoittaa omaa romaanin alkua eteenpäin. Voin kertoa, että hyvin huonolla menestyksellä.
8. Rakastan violettia ja turkoosia väriä ihan yli kaiken. Monet vaatteeni ovatkin näiden sävyjä.
9. Osaan tehdä kukka-asetelmia ja kivoja kimppuja. Ja kaikkein parasta on se, että olen ihan itse oppinut.
© J.L 2014, Hääkimppu
10. Tykkään laittaa tarjoiluja esille. Olen joskus haaveillut omasta yrityksestä, joka järjestäsi juhlia.
11. En yhtään tykkää näyttelemisestä tai ylipäätään mihinkään rooliin hyppimisestä.


Vastauksia Millan kysymyksiin:

1. Lempi vuodenaikasi (Yksi) ja Miksi?

Hmm.. Nyt olisi neljä hyvää vaihtoehtoa, koska kaikissa on omat hyvät puolensa. Varmaan alkusyksy, siis se ajan kohta kun koulut alkavat ja kesän hulinat on takana. Arki palautuu silloin uomiinsa ja kotona ehtii tehdä muutakin kuin käydä vaihtamassa leirikassin toiseen. Niin ja ruska. <3 Se on syksyssä kyllä niin parasta. :)

© J.T, 2006

2. Mikä sai sinut alaoittamaan blogin kirjoittamisen?

Jokunen aika sitten tuli neljä vuotta siitä kun aloitin bloggaamisen. Alun perin aloitin blogin sen takia, että saisin kirjoituksiani kerättyä yhteen paikaan, vähän niin kuin arkistoksi. Ihan ensimmäinen blogiteksti oli facebookin tiedostoista siirto. Tuo teksti oli Teoriaa miehistä - Mies vs. koira. Ja ennen bloggeriin tuloa kirjoittelin facebookin muistiinpanoihin blogimuotoisesti kuulumisia ja ajatuksia vanhoille opiskelukavereille. Siitä se taisi oikeastaan lähteä. Fb:n ensimmäinen muistiinpano on päivätty syyskuulle 2008 ja yllätys yllätys tuo teksti kertookin muuton aloittamisesta ja tuosta Teoriaa miehistä - Mies vs. koira. Jos facebookin muistiinpanot lasketaan bloggaajan uran aloittamiseksi, olen blogannut reilut 6 ja puoli vuotta.

3. Lempipostauksesi? Miksi?

Ehdottomasti yksi parhaista postauksistani on Arjen Teologiaa sarjasta Pääsiäisyön taivas. Se on hetkessä kirjoitettu, auton takapenkillä käsin paperille ja sitten siirretty koneelle. Myös ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvat Yhteiselämää ála Sherk ja Ikuinen onni ála Sherk. Onhan noita muitakin helmiä. Niitä olenkin koonnut tuonne sekalainen seurakunta -sivulle.

4. Jos saisit nyt valita yhden asian menneisyydestäsi, jonka tekisit toisin. Mikä se olisi ja miksi?

En varmaan lähtisi muuttamaan mitään. Ilman omaa taustaani ja historiaani minä en olisi minä. Se mitä olen aikaisemmin tehnyt tai jättänyt tekemättä, on vaikuttanut minuun ihmisenä niin paljon. Toki on monia asioita, joista en ole ylpeä, mutta eiköhän jokaisella ole omat luurangot kaapissa.

5. Jos saisit nyt valita yhden asian menneisyydestäsi, jonka saisit kokea uudelleen juuri niin kuin aiemminkin, mikä se olisi ja miksi?

Ehdottomasti viime elokuiset häät. Tai sitten tammikuun häämatka. Saanko valita kaksi kun en osaa valita vain yhtä? ;) Häät sen vuoksi, että se oli ainutlaatuinen päivä, jollaista ei varmaan toista tule ja häämatka puolestaan elämyksineen oli ihan huippu. Tosin matkalle pääsee lähtemään uudestaan, mutta naimisiin en ole ajatellut toista kertaa mennä.

© J.L 2014
6. Lempi juhlapyhäsi (ei välttämättä kirkollinen) ja miksi?

Minulla on kaksi tärkeää juhlapyhää: joulu ja pääsiäinen ja juurikin sen kristillisen sisällön vuoksi. Joulu on minulle samalla myös perhejuhla. Ennen kaikkea molempien aikana saan hiljentyä sen suuren sanoman äärelle.

7. Helpoimmin tavoiteltavissa oleva tämän hetkinen unelmasi?

Niin.. Viime vuonna toteutin unelmia ihan urakalla.. Niistä unelmista mitä tällä hetkellä on, niin tuntuu, että se oma asunto on varmaan kaikkein helpoin toteuttaa, mutta siihenkin menee aikaa ennen kuin sitä päästään ostamaan. Toinen suuri unelma mikä on, ei valitettavasti ole meistä kiinni.

8. Lempiaineesi peruskoulussa?

Lempiaineita oli oikeastaan kolme. Liikunta, musiikki ja käsityöt. Ja oikeastaan nuo kannattelivat kyllä vielä toisen asteen tutkinnonkin läpi, mutta silloin joukkoon taisi tulla mukaan vielä psykologia ja historia.

9. Ensimmäinen työsi? Tykkäsitkö? Tekisitkö uudelleen?

Niin.. Ihan ensimmäinen työ mistä sain palkkaa oli mainosten jako. Kuntohan oli tuohon aikaan kova, kun tuli juostua kerrostalojen portaita ylös alas painavien lehtikassien kanssa. Hätätilanteessa voisin tehdä, mutten muuten. Mutta ensimmäinen ihan virallinen, virallinen työ mikä minulla oli, oli kesätyö siivoojana varuskunnassa. Noh sitä kesää on vaikea unohtaa. Ja kyllä.. Voisin lähteä siivoojaksikin.

10. Arjen motivointikeinosi?

Riippuu ihan asiasta. Aika usein tuo mies toimii motivaattorina. Hyvin toimikin silloin kun maratonille harjoittelin. :) Kyllä siinä oli tsemppi päällä ja hyvä kannustus. Niin ja onnistumisen kokemukset ovat myös hyvä motivointikeino. Jos ei koskaan yritä, ei voi koskaan onnistua. ;)

© J.P, 2014
11. Luettele kolme hyvää ja kolme huonoa ominaisuuttasi/puoltasi (ei välttämättä työelämässä, vaan ihan yleisesti.)

Hyvät puolet minussa on varmasti hyvä kuuntelija, helposti innostuva ja kokeilun halu. Huonoja puolia on sitten puolestaan tupakointi, äkkipikaisuus ja malttamattomuus.


Ja vastoin haasteen sääntöjä, en tällä kertaa haasta ketään erikseen, vaan haastan juuri sinut, joka tätä luet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!