Voihan öljynvaihto..

 On onni omistaa auto, jota ei ole pakko viedä mihinkään liikkeeseen keväthuolto varten. Lauantaina ajattelimme hienosti ennen saunaan menoa vaihtaa autooni öljyt. Niin.. sen piti siis olla ihan nopea homma, mutta katin paskat.
Öljyt saatiin hienosti pois, mutta sehän ei olekaan öljyjen vaihdossa se ainut asia. Toinen asia olikin sitten se suodatin. Se löytyi paikasta, johon ei meinannut päästä käsiksi sitten millään. Siellä me oltiin auton alla vuorotellen sekä minä että mies. Ja yritettiin jos minkälaisella viritelmällä saada suodatinta auki, mutta turhaan. Eihän siinä sitten auttanut muu kuin laitta vanhat öljyt takaisin autoon.
Lauantaina päivä oli tarkoitus viettää kokonaan vaeltamassa, mutta auto oli saatava kuntoon sitä ennen. Edellisen illan auton alle ryömimisen lopputuloksena painuimme kauppaa ensitöiksemme hakemaan yleismallisen avaimen suodattimeen. Jos sillä sitten irtoisi. Saipa siinä hetken tehdä töitä ja viritellä, että avain saatiin paikalleen. Taidettiin lopulta laittaa rautalanka lenkistä läpi, jotta saatiin ketju pujahtamaan omalle paikalleen.
Yritin sillä avaimella löysyttää suodatinta, mutten saanut sitä liikkumaan mihinkään suuntaan. Minkäs teet kun ei a) joko voimat riitä tai b) suodatin on silleen hankalassa paikassa, ettei saa vääntövoimaa. Tehtiin miehen kanssa sitten vaihto. Hän meni auton alle, ja minä katselin. Löystyihän se lopulta sen verran, että uskallettiin uudestaan valuttaa öljyt pois. Nyt loppuhommakin sujui huomattavasti ripeämmin. Mutta öljyssähän sitä oltiin kyllä molemmat. 
"Hei kulta, anna rakkautta multa, sanko maistaa sun piparia, piparia..."
Niin.. Nyt on sitten auto pesty ulkoa ja öljyt vaihdettu, mutta sisätilojen siivous pitäisi vielä tehdä. Löysinpä auton lattialta pelkääjänpenkin ja oven välistä kadonneen joulukorviksen..Noh, ehkä sen tässä ehtii.. Tosin jos koiraa vielä kuskaa autolla, on se auton sisätila heti saman näköinen. Kiitos karvalähtö.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!