Pääsiäisen kuvapostaus

Pääsiäinen on nnyt takana ja lomat lusittu. Kohta pitäisi harita jälleen liikkeelle lähtemistä ja töihin suuntaamista. Ihan kiva palata töihin, mutta olisin ehkä mieluummin palannut sinne.. Noh, vaikka huomenna.

Pääsiäiseen onkin mahtunut kaikenlaista. Tässä muutamia väläähdyksiä meidän pääsiäisestä.
Rakastan kukkia. Aika usein meidän keittiön pöytä vain muistuttaa enemmän vuorta kuin pöytää. Se kun sattuu olemaan ensimmäinen paikka koko asunnossa mihin pystyt tyhjentämään kädet kun tulet ulko-ovesta sisään. Pääsiäisen aikana sain kuitenkin siivottua. Sain siivottua joulun pois olohuoneesta ja keittiön ikkunasta. Sain pöydän raivattua, vaihdettua siihen liinat ja muuta. Niin ja tietysti laitettua kukkia maljakkoon. Ne kukkii edelleen. Ne on oikeastaan totaalijuoppoja. Kerrankin olen osanut leikata ne oikein.

Ennen lomalle järjestin lapsille töissä pääsiäismunan metsästystä. Se oli oikein hitti lapsille. Nauttivat ihan suunnattomasti ja ihan tärisivät omaa vuoroaan odottaessa. Olenkin jo useamman vuoden ajan ilahduttanut muita pääsiäismunilla ja tänä vuonna siitä saivat myös töissä lapset osansa. Kuitenkin Mignonmunan vieminen miehen työpaikalle pääsiäispäivänä, on yksi niistä perinteistä, joita en halua katkaista. En ole nyt ohan varma olenko silloin ensimmäisenä pääsiäisenä, kun aloimme pyöriimään yksissä, hälle munaa töihin vienyt, mutta kaikkina vuosina sen jälkeen. Niin.. Tämä vuosi taisi olla nyt kuudes. Munassa on ainesta siis moneksi, vaikka ihan perinteeksi asti.
Ja tietysti, mitäpä olisi loma ilman kätköilyä. Minun onneni oli se, että miehelle osui muutama vapaapäivänä minun lomalleni. Oli ihana päästä yhdessä liikkeelle. Kävimme tutustumassa Kartanoiden historiaan ja tietysti läheltä katsomasssa Lahden mäkihyppytorneja. Taitaa miehen puhelimessa olla jossain sellainen kuva jemmassain, jossa olen hyppäävinäni mäkihyppytornista alas. Niin ja pääsinpäs kiipeämäänkin, ainakin hiukan.

Historia on puolestaan aina ollut minulle lähes intohimo. Oli ihana tutustua palaan suomalaista arkkitehtuurihistoriaan, mutta kyllä eniten jurppi se, että kaikki paikat ssotketaan ja töhritään. Juu, talot ovat ehkä autioita, mutta onko silti pakko käydä merkkinsä jättämässä, että on paikalla ollut. Ja valokuvat eivät missään määrin anna oikeutta sille näylle, jonka minä näin.

Ja lisäksi olen tehtaillut koreja a samalla katsonut tohtori tuli kaupunkiin sarjaa.
Löysin huutonetistä puuttuvat osan kyseistä sarjaa ja tilasin sen saman tien. Niin ja tilasin uuden mekonkin. Siihen kun löytyy kaikki asusteet valmiisi kotoa. Nyt on ollut aikaa olla koiran kanssa. Puistossa ollaan käyty juoksemassa ja toista väsyttämässä samoin kuin rannalla. Uimaan tuo haluaisi ihan hulluna, mutta jos vielä hetken odottaisi. Niin ja vaaleja ollaan mietitty. On tehty vaalikoneita ja saatu eri näköisiä vastauksia. Pääasia on kuitenkin se, että löysin ehdokkaan, jolle annan mielelläni ääneni.

Niin ja mahtuihan tähän pääsiäiseen vielä suhteellisen paljon kirkossa istumista ja naureskelua suurelle Ipad -kohulle. Niin, kyllä se seurakuntakin osaa siirtyä nykyaikaan. Ei enää saarnoja lueta kivitauluista.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!