Häämatkalle mukaan..

Meidäthän tunnetaan parhaiten siitä, että saatamme suunnitella reissujamme pitkään ja hartaasti. Menimme sitten minne tahansa, pitää tarkistaa alueen kätkötilanne ja ratkaista ratkaistavissa olevat mysteerit, niiin ja tietenkin miettiä kaikki ajoreitit ja se, että mitkä kätköt jäävät minkäkin reitin varteen. Tämä on meille tyypillistä, mutta kuitenkin luotevaa.

Nyt on varmaa. Meillä on todella mahdollisuus lähteä ensi kuussa häämatkalle. Mutta minne sitä lähtisi? Äkkilähdöllä hinta tulee onneksi halvemmaksi. Vaihtoehtojakin on pilvin pimein. Yksi asia on kuitenkin varma. Lämpimään. Sinne haluamme molemmat. Toki kaupunkinlomakin viehättäisi juuri kätköjen vuoksi, mutta mutta.. Nyt haluan karkuun Suomen pakkasia.

Canarian saaret houkkuttaisi. Miten näenkään mielikuvissa sen, kuinka vuokraamme kaksi pyöräisen ja huristelemma menemään pitkin katuja. Jostain syystä avasin ensimmäisenä geokätköily sivustot,, jotta näkisin missä olisi eniten kätköjä. Ja jotta vielä ehtisi ratkoa mysteerin myös.

Kölnissä oli kätköjen kannalta eri tilanne. Silloin tuntui, että meni mihin tahansa niin edessä oli kätkö. Tuolla reissulla näinkin paljon sellaista, jota ei olisi tullut varmasti nähtyä, jos en kätköjä olisi hakenut. Tässä hieman listaa siitä mitä ehdottomasti haluaisin nähdä.

Pikkukatu
 
Pikkukatujen varrelle jää yleensä paljon mielenkiintoisia pieniä puoteja ja oikeasti näitä pieniä katuja on kiva kävellä. Ne kertovat mielestäni niin paljon ajasta ja paikasta sekä tietysti siitä muutoksesta.

Kirkko
 Kirkot ovat minulle ehkä jonkinlainen pakko mielle. Niitä on kiva katsella sekä sisältä että ulkoa. Muistan Kölnin reissulta sen, kuinka palon harmitti, ettei ollut aikaa jäädä istumaan messuun vaan oli kiire syömään yhdessä koko YAD:n porukan kanssa. 
 Etenkin vanhat kirkot viehättävät eniten. Kaikki ne pienet yksityiskohdat ikkunoisssa ja muutenkin.  Niissä on tunnelmaa. Ehkä se kirkko on minulle se, että missä tahansa meenkin, niin tiedän,  että on yksi ja yhteinen.

Historiallinen paikka
  Historia on aina kiehtonut minua. Mitä vanhempi historia niin sitä mielenkiintoisempi paikka. Tutkittavaa ja ihasteltavaa riittää ihan valtavasti. 

Maisema
 
 No tietysti! Kaupunkia ja merta. Kenties tulivuoria? Maisema kertoo kokonaisuudesta.
Ja sen minäkin haluan nähdä. 

Paikallinen Kulttuuri
 Joskus täytyy poistua turistialueelta saadakseen paremman käsityksen. 
Toimi Kölnissä. Haluan nähdä sen aidon ja paikallisen kulttuurin.
En pelkästään turistialuetta. 

No tämä kaikki tietää siis sitä, että mukaan on pakattava kasapäin akkuja niin gepsiä kuin kameraakin varten. Ja muistikorttikin pitäisi varmaan käydä kameraan ostamasssa. Vanhat kun tahtovat olla jo hieman jumissa. Sillä reissussa en todellakaan ajatellut ottaa puhelimella kuvia kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. Sitä varten minulla on kuitenkin olemassa ihan oikeaskin kamera.

Niin joo ja nämä kuvat ovat siis Kölnin reissulta vuodelta 2013.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!