Adventtikalenteri - Toivelahjat

Toinen adventti tuli ja meni. Kolmaskin lähestyy tuota pikaa ja ihan kohta onkin jo joulu. Lahjat on hoidettu lähestulkoon kokonaan ja muutama yksittäinen puuttuu vielä joukosta.

Viime jouluna tein appivanhemmille sytykeruusuja joululahjaksi. Löysin kivan peltirasian ja liimasin sen kanteen tukevan paperin, josta käy ilmi, että laatikossa on juuri sytykkeitä. Tänä vuonna rasia tuli takaisin vienolla pyynnöllä, että jos lahjaksi saisi näitä lisää. No tietenkin. Mökillä kun nuo ovat niin oiva apu.



Sytykeruusujen teko on oikeasti todella helppoa. Kananmunakennosta irrotetaan kuppiosat, jotka täytetään lennosta revityillä suikaleilla. Näitä suikaleita voi pyörittää rullaksi ja sitten pienempiä yksittäisiä paloja voi lisäillä tukemaan rullaa.

Sen jälkeen kun on valmiina sytykeruusuja, voi aloittaa steariinin sulattamisen. Itse olen laittanut kattilan pohjalle tilkan vettä ja sitten laittanut steariinin kattilaan. Joka sanoi, että vesihauteessa sulatettu steariini ei pääsisi samalla tavalla leimahtamaan leikkeihin. Kun steariini on sulanut, ota sytykeruusu ja dippaa se steariiniin. Dippaa tarvittaessa uudestaan. Anna kuivua ja sitten se onkin valmis pakettiin laitettavaksi.


Sytykeruusut eivät ole vain mökki-ihmisen oiva joululahja, vaan myös näppärä tuliainen mihin aikaan vuodesta tahansa. Miksi näitä ostaisi kaupasta kun näitä voi hyvin tehdä itsekin?

 


Kommentit

  1. Kiitos ihanasta ideasta ja loistavista ohjeista :) Näitä aion tehdä vanhemmilleni lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein näitä viime jouluna ekaa kertaa ja tajusin kuinka helposti ne saa tehtyä. 😊 Kiva, että tykkäsit:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmapuska parvekkeella - Parvekekasvatusta

Apua! Suodatinpussit on loppu!

Apua! Talossa on allerginen koira!